El president de la Cambra de Comerç de Barcelona i número tres de JxCat a les eleccions al Parlament, Joan Canadell, ha explicat a través de Twitter que ja ha rebut la demanda de Pimec contra ell per injúries. "Em reclamen 30.000 euros per la piulada...", explica a través del seu compte personal.

Canadell afegeix que ha demanat al seu advocat, Jaume Alonso Cuevillas, que es personi al jutjat "per fer front a aquesta injustificada demanda". "Que no se celebren eleccions a Pimec des de fa molts anys és un fet objectiu", afegeix.

Precisament en aquest anunci que ha fet a través de les xarxes ha recuperat una piulada que Cuevillas va publicar el passat novembre quan es va conèixer la decisió de Pimec de presentar una denúncia. L'advocat va argumentar que l'exceptio veritatis serà suficient per guanyar el pols legal.

Pimec ha presentat la querella contra Canadell per unes declaracions i una piulada en què assegurava que "hi ha patronals que fa 25 anys que no elegeixen president".

Des de Pimec es va argumentar que no havien presentat una querella contra les Cambres sinó contra Canadell per considerar que les seves afirmacions danyen l'honor de Pimec i la seva reputació. A mes es va assegurar des d'aquesta patronal que era mentida l'afirmació del president de la Cambra perquè asseguren que cada quatre anys posen en marxa el procés electoral a aquesta patronal però al final no es presenten candidatures.

Entre els suports públics que ha rebut Canadell en resposta a la querella hi ha el de la presidenciable de JxCat, Laura Borràs. "La justícia espanyola es posa les botes amb nosaltres, francament...", lamenta Borràs.