Les alarmes de Moncloa van saltar aquest diumenge al vespre després de les declaracions del vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias al Salvados en les quals afirmava que Carles Puigdemont és un exiliat polític, com van ser-ho els republicans que van haver de marxar durant el franquisme. Des del PSOE van afanyar-se a replicar el seu soci de govern. Aquest dimarts, però, qui l'ha matisat ha estat la seva companya de files, Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona ha afirmat en una entrevista a Els Matins de TV3 que "no és comparable" la situació dels exiliats republicans amb la de l'expresident i que de cap manera se'l pot posar al mateix sac que el rei emèrit. Des del seu punt de vista, es tracta de "dues realitats històriques que no es poden comparar sota cap concepte". És més, s'ha mostrat convençuda que Iglesias pensa el mateix.

Segueix en directe l'actualitat i l'última hora sobre el coronavirus (Covid-19) a Catalunya.

Equívoc comunicatiu 

L'opinió de Colau és que l'enrenou suscitat arran de l'entrevista de Salvados ha estat motivada per un "equívoc comunicatiu". L'alcaldessa defensa que qui fa la comapració és el periodista que pregunta, però no Iglesias. En qualsevol cas, sí que ha posat en valor la "valentia, claredat i honestedat" del líder de Podemos durant el programa. 

A continuació, el textual del fragment de l'entrevista en qüestió. 

Gonzo: 

- Lo considera realmente un exiliado como se exiliario muchos republicanos durante la dictadura del franquismo. ¿Los puede comparar?

Iglesias: 

- Pues lo digo claramente, yo creo que sí, creo que sí. Y eso no quiere decir que yo comparta lo que hiciera.