El Parlament ha rebutjat demanar al Govern de la Generalitat que es retiri de les acusacions particulars de totes les causes obertes contra manifestants independentistes.

La proposta presentada en el ple monogràfic sobre la Covid-19 només ha rebut el suport de la CUP i Catalunya en Comú Podem, mentre que els dos socis de govern, JxCat i ERC, s'han abstingut. Cs, el PSC i el PP hi han votat en contra.

La proposta presentada pels anticapitalistes retreu la "retòrica discursiva" de JxCat i ERC "sobre la garantia del dret a la protesta i l’exercici del legítim dret a la dissidència política" que, segons assegura, "no és coherent amb el manteniment de l’acusació en determinats procediments judicials".

En aquest sentit, la CUP denuncia que "aquesta manera d’actuar del Govern contra les que lluiten pels drets socials, civils i polítics del nostre poble no és nova" i recorda el recurs presentat per la Generalitat davant del Tribunal Suprem contra "les companyes d''Aturem el Parlament'". La proposta recorda que el tribunal espanyol "finalment va revocar l’absolució de 8 dels acusats als quals va condemnar a 3 anys de presó".

Quines acusacions demanaven retirar?

D'aquesta manera, la proposta demanava "retirar-se immediatament de l’acusació per part de la Generalitat i la sol·licitud de l’arxiu de totes les causes obertes contra persones que han exercit el seu legítim dret a la dissidència política".

Ple investidura fallida Carles Puigdemont Parlament mossos manifestants - Sergi Alcàzar

Imatge de la protesta al voltant del Parlament el dia de la investidura fallida de Puigdemont | Sergi Alcàzar

Els anticapitalistes recorden set persones acusades de desordres públics i atemptat a l'autoritat per les protestes al voltant del Parlament el dia de la investidura fallida de Carles Puigdemont, les nou persones que van tractar d'impedir el trasllat dels presos polítics a presons espanyoles, els detinguts per les protestes postsentència, "les companyes dels 27", "les companyes feministes de 8000 motius" i "les estudiants de l'UDG".

Precisament, aquest dimecres un manifestant present a la protesta del dia de la investidura fallida del president a l'exili va ser condemnat a un any i nou mesos de presó per agredir un mosso i picar una cadena que tancava les portes del parc de la Ciutadella.