El Parlament regional del Piemont (Itàlia) ha aprovat una resolució en la qual demana Ia llibertat dels presos polítics i la mediació de la Unió Europea en el conflicte. La resolució ha estat promoguda pel Partit Democràtic italià, del centre-esquerra italià i membre del Partit Socialista Europeu, i demana al primer ministre, Giuseppe Conte, i al ministre d’Afers Estrangers, Enzo Moavero, intervenir de manera urgent i fer "tot el possible per portar l’atenció internacional a la situació preocupant a Catalunya".

En la moció, es defensa que "dos milions de catalans demanen des de fa anys, de manera absolutament pacífica i cívica, poder expressar-se lliurement i democràticament sobre la relació entre Espanya i Catalunya". A més, també es critiquen les "irregularitats del procediment judicial" i consideren "obvi" que el cas és "polític". Finalment, critica el "silenci de la UE" i consideren que no pronunciant-se "accepten la criminalització de la protesta pacífica i la desobediència civil". 

Per tot això, demanen: "L'alliberament dels presoners catalans, el retorn a una situació democràtica normal i l'inici d'un diàleg polític sobre aquest assumpte, que és l'única manera d'arribar a una solució coherent d'acord amb els valors de la democràcia".

 

L'aprovació d'aquesta moció arriba uns dies després que es publiqués un manifest d'intel·lectuals i polítics italians també a favor de la llibertat dels presos polítics.