El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als sanitaris per la seva tasca durant l'epidèmia del coronavirus. Així ho ha acordat la Mesa per unanimitat en la reunió d'aquest dimarts. L'acord subscrit per tots els grups destaca que "els esdeveniments viscuts han evidenciat, més que mai, que la sanitat pública universal i de qualitat és una eina essencial del nostre país".

El text posa en valor "la tasca extraordinària" duta a terme per les persones que treballen al sistema de salut de Catalunya davant la Covid-19 i remarca "la necessitat de vetllar per garantir-ne els recursos i les polítiques que permetin el seu millor funcionament, en les millors condicions pels seus professionals".

La cambra atorga la Medalla d'Honor des de l'any 2000 a personalitats o institucions que mereixen un reconeixement excepcional. L'any passat el guardó va ser per la capitana del vaixell Sea Watch 3, Carola Rackete, i el fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps.

L'any 2018 es va premiar l'Associació de Mestres Rosa Sensat, mentre que el 2017, va ser pel Cos de Mossos d'Esquadra, els serveis d'emergències, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Cambrils per la seva tasca durant l'atemptat de Barcelona.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram