El Parlament ha escollit aquest dimarts la diputada socialista Assumpta Escarp com a vicepresidenta segona en substitució d'Eva Granados.

Ha estat a través d'una votació en el ple que s'ha celebrat aquesta tarda on hi havia una altra candidata, la diputada de Vox Maria García Fuster, que només ha rebut el suport dels seus companys de partit. Escarp ha rebut 46 vots. 69 han estat en blanc i nou nuls.

Els socialistes havien avançat hores abans que la seva proposta per substituir Granados era Escarp. El PSC ha informat que Escarp compaginarà les tasques de la vicepresidència de la Mesa amb les seves tasques de portaveu de Salut del grup parlamentari.

josep maria jove assumpta escarp salvador illa - sergi alcàzar

Salvador Illa i Josep Maria Jové feliciten Escarp / Foto: Sergi Alcàzar

D'aquesta manera, Escarp ha entrat a formar part de la Mesa, de la que també formen parteix la presidenta del Parlament, Laura Borràs; la vicepresidenta primera de la Cambra, Alba Vergés, i els secretaris Ferran PedretAurora MadaulaPau Juvillà i Ruben Wagensberg --tant Escarp com Pedret són del PSC-Units, mentre que la resta són de Junts, ERC i CUP, per la qual cosa la Mesa compta amb majoria independentista-.

La representant socialista carrega una llarga carrera política a l'esquena. Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona i inicialment va militar al PSUC. Va obtenir un màster en gestió pública a ESADE. El 1985 va començar a treballar a un centre d'investigació de l'Hospital del Mar. Va ser aleshores quan va ingressar al PSC.

Escarp ha estat vinculada a l'Ajuntament de Barcelona durant més de 20 anys. Va ser elegida regidora del consistori en les eleccions de 2003, 2007 i 2011.

En els darrers anys ha estat secretària d'Organització dels socialistes catalans. Va entrar al Parlament al 2015, quan va ser escollida diputada. 

assumpta escarp diputada psc pleno parlamento 05 10 21- sergi alcazar

Foto: Sergi Alcàzar

Granados, al Senat

Granados ha marxat al Senat substituint Manel de la Vega, que va renunciar al càrrec el passat 6 de setembre. Ser designada senadora és només el pas previ perquè Granados aterri a la seva nova vida a Madrid. I és que després d'anys sent la cara visible del PSC al Parlament, sobretot en els anys més intensos del procés, ara passarà a ser la portaveu del PSOE al Senat.

Això coincideix amb el canvi de lideratge en les files dels socialistes catalans. De fet, a la pràctica el canvi ja es va produir quan Salvador Illa va ser escollit per ser cap de files del partit a les eleccions del 14-F i s'acabarà de ratificar al congrés que se celebrarà el proper mes de desembre, quan Illa sigui escollit primer secretari del PSC en substitució de Miquel Iceta, ja acomodat a Madrid com a ministre.

 

Imatge principal: la diputada del PSC Assumpta Escarp, just després de ser escollida vicepresidenta segona del Parlament / Foto: Sergi Alcàzar