El futur d'Eva Granados l'espera al Senat, però una de les figures més visibles del PSC deixa darrere de la seva marxa un lloc a la Mesa del Parlament, concretament com a vicepresidenta segona d’aquesta. Els socialistes han decidit proposar formalment a Assumpte Escarp com a substituta. 

El ple ha de votar el nomenament aquest dimarts en la sessió ordinària que està prevista a les 15 hores. La votació es farà a través de paperetes i urna. Els diputats que no puguin assistir presencialment per les restriccions sanitàries podran delegar el seu vot. 

Escarp no hauria de trobar problemes per acabar sent anomenada vicepresidenta segona de la Mesa del Parlament. En cas que finalment ho sigui, el PSC ha comunicat que compaginarà les tasques de la vicepresidència de la Mesa amb les seves tasques de portaveu de Salut del Grup Socialistes. 

La representant socialista carrega una llarga carrera política a l'esquena. Escarp ha estat vinculada a l'Ajuntament de Barcelona durant més de 20 anys. Va ser elegida regidora del consistori en les eleccions de 2003, 2007 i 2011. Fa uns anys que s'ha separat de l'Ajuntament de la capital i en els darrers anys ha estat secretària d'Organització dels socialistes catalans. 

La marxa de Granados

Eva Granados va ser avalada pel Parlament de Catalunya per marxar al Senat, amb una única excepció.  La Comissió de l'Estatut dels Diputats del Parlament va dictaminar a finals de setembre que Granados, complia les condicions establertes per ser designada senadora en representació de la Generalitat. La decisió es va prendre amb els vots a favor del PSC-Units, ERC, Junts, la CUP, En Comú Podem i el PP català i el contrari de Vox.

Granados ha estat proposada pel seu grup en substitució de Manel de la Vega, que va renunciar al càrrec el passat 6 de setembre. Ser designada senadora és només el pas previ perquè Granados aterri a la seva nova vida a Madrid. I és que després d'anys sent la cara visible del PSC al Parlament, sobretot en els anys més intensos del procés, ara passarà a ser la portaveu del PSOE al Senat.

Això coincideix amb el canvi de lideratge en les files dels socialistes catalans. De fet, a la pràctica el canvi ja es va produir quan Salvador Illa va ser escollit per ser cap de files del partit a les eleccions del 14-F i s'acabarà de ratificar al congrés que se celebrarà el proper mes de desembre, quan Illa sigui escollit primer secretari del PSC en substitució de Miquel Iceta, ja acomodat a Madrid com a ministre.

 

Imatge principal: Assumpta Escarp, diputada del PSC al Parlament de Catalunya / ACN