Mig miler de persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, es van concentrar a la plaça Sant Jaume per rebutjar la llei d'amnistia aquest diumenge, una manifestació que va punxar. Sota el lema 'No a l'amnistia, no a la impunitat', van mostrar banderes espanyoles i pancartes en contra de la norma i l'independentisme. Alhora, van carregar contra el president espanyol, Pedro Sánchez, a qui van titllar de "rata traïdora i separatista". Hi havia poca gent, és cert, però potser entre els manifestants, camuflat, hi havia el president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García Page. Aquest dirigent del PSOE s'està fent més conegut que mai, darrerament, per la seva postura contrària a l'amnistia i per les seves crítiques a Pedro Sánchez per la mesura. Aquest dilluns, El Mundo entrevista el dirigent socialista i en destaca la següent cita: "L'amnistia posa de genolls la Constitució espanyola". Page fa setmanes que ha deixat de mossegar-se la llengua i ha deixat anar perles com "si Puigdemont se surt amb la seva, vindrà aquí, riurà molt i plantejarà un referèndum" o bé "Illa ho passa malament; per a un progressista català pactar amb Junts és com si el PSOE pactés amb Vox". També a la portada un homenatge a alguns dels protagonistes de l'atac terrorista de l'11-M vint anys després.

El Mundo
El Mundo

El País recull els resultats de les eleccions portugueses d'aquest diumenge; el país ha fet un gir a la dreta. La coalició Aliança Democràtica –que inclou el Partit Socialdemòcrata– ha guanyat les eleccions, convocades anticipadament per la dimissió del primer ministre António Costa, involucrat en un presumpte cas de corrupció. La formació de centre-dreta s'ha imposat a les eleccions per davant del Partit Socialista, fins ara al poder. El rotatiu també porta una enquesta que prediu que el PP guanyaria avui unes hipotètiques eleccions espanyoles amb un avantatge substancialment més gran que el juliol passat: 4,5 punts davant els insuficients 1,4 pels quals va superar llavors el PSOE. Després de dos mesos de lleus caigudes dels populars, el baròmetre del març de 40dB per a El País i la SER detecta un repunt de la seva intenció de vot, la majoria a costa de Vox, que pateix una important reculada d'1,2 punts respecte al febrer. 

El País
El País

L'ABC destaca l'acte que aquest diumenge va organitzar el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a Córdoba, acompanyat dels presidents de les autonomies governades pel PP. El dirigent del PP afirmava que el govern espanyol i el seu president, Pedro Sánchez, "cauran". "Sánchez caurà per les mateixes raons que ha aconseguit la presidència. Quines? La mentida i la corrupció", sentenciava al costat dels principals líders de la formació. Segons Feijóo, després de la llei d'amnistia Espanya està en estat d'"urgència nacional" però va prometre que el PP "no caurà ni cedirà davant la fal·làcia separatista com el govern espanyol". Feijóo va remarcar que Sánchez "no sap quant durarà la legislatura".

ABC
ABC

La Razón recorda que avui fa vint anys dels atemptats de l'11-M i entrevista Javier Gómez Bermúdez, el president del tribunal del judici per l'11-M. El vintè aniversari de l'11-M es commemora aquest dilluns en el marc del Dia Europeu de les Víctimes de Terrorisme amb diversos actes per tot Espanya, el principal a la Galeria de les Col·leccions Reials amb la presència dels reis, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez , el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i autoritats europees. El Dia Europeu de les Víctimes de Terrorisme va ser instaurat perquè l'11 de març de 2004 es va produir a Madrid l'atemptat terrorista més gran en sòl europeu, que va deixar 193 morts i més de 2.000 ferits, als quals Europa els ret homenatge a Madrid aquest dilluns.

La Razón
La Razón

La Vanguardia arrenca la setmana amb els resultats de les eleccions portugueses on la coalició de centredreta Aliança Democràtica (AD) ha guanyat les eleccions amb un resultat molt ajustat davant del Partit Socialista (PS) i el seu líder, Luis Montenegro, buscarà formar Govern. Uns 10,8 milions de portuguesos estaven cridats a votar aquest diumenge en unes eleccions en què es renovaven els 230 escons del Parlament i en què hi va haver una participació superior a la de comicis anteriors, amb el 66,23% d'afluència a les urnes. La imatge és per a la mitja marató que es va celebrar a la capital catalana i que va comptar amb un rècord de participants.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico també recorda els 20 anys de l'atemptat de l'11-M a Madrid, que es va dur a terme entre les 7:36 i 7:39 hores del matí, a través de 12 motxilles bomba amb dinamita plàstica que efectuarien fins a 10 explosions en 4 trens. 7 de les bombes van explotar a Atocha, 3 de les quals en un tren que venia de Guadalajara i 4 en un que venia d'Alcalá de Henares. Una altra bomba va explotar a l'estació de Santa Eugenia en un tren que venia d'Alcalá de Henares; finalment, dues d'elles ho van fer a l'estació d'El Pozo del Tío Raimundo, en un altre tren que venia d'Alcalá. Més tard, la policia va aconseguir detonar de forma controlada dos artefactes més, mentre que un tercer el van aconseguir desactivar. 

El Periódico
El Periódico

L'Ara celebra que les pluges d'aquest cap de setmana "donen un respir als pantans". El temporal de pluges i neu d'aquest dissabte ha estat un alleujament en plena sequera. Han caigut entre 30 i 60 l/m² a gran part de totes les conques internes en tot el seu recorregut. El diari català també es fa ressò de les eleccions portugueses i recorda que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, "no té assegurats els pressupostos a tocar del ple". La presidenta de grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, avisava aquest diumenge que Aragonès "té tres dies" per "rectificar" i rebutjar el Hard Rock. "Té tres dies per tenir uns bons pressupostos i abandonar el Hard Rock, tres dies per evitar que Catalunya sigui Las Vegas del Mediterrani", va sentenciar Albiach durant un acte de Catalunya en Comú a Barcelona, on es va referir a la data que el Parlament votarà l'esmena a la totalitat presentada pels comuns.

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui entrevista l'alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat que adverteix que la seva ciutat no renuncia al fet que el metro hi arribi. Sant Feliu de Llobregat està immers en el procés de cobriment de les vies del tren, una obra reivindicada des dels anys vuitanta. La batlle explica al diari que a la ciutat "estem immersos en un moment important, però no és només per l’obra del cobriment, que no fem nosaltres, sinó també pel nou planejament. La nostra feina ara és desenvolupar un pla de mobilitat, perquè amb el cobriment canvia tota la mobilitat de la ciutat, i decidir tot el que anirà al quilòmetre i mig per sobre de la via coberta (per sota són tres quilòmetres)".

El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!