El conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Josep Rull, ha afirmat que l’acord d’investidura entre el PSOE i Ciutadans “certifica la defunció definitiva del catalanisme del PSC”. Segons Rull, els socialistes han subscrit un pacte que "ignora la voluntat de bona part dels catalans" i el PSC n’és partícip.

El també diputat de Junts pel Sí ha lamentat que “un pacte d’aquesta naturalesa tingui com a centre de gravetat que els catalans no votem per decidir el nostre futur”. Rull ha fet aquestes declaracions en un esmorzar informatiu a Barcelona i ha conclòs que l’acord d’investidura és una “molt mala notícia per a Catalunya”.

Més lluny de Madrid

La distància entre el Parc de la Ciutadella i la porta dels Lleons a Madrid ha augmentat amb l'acord PSOE-C's. Una hora més tard de la signatura del document, Albert Rivera ha avançat alguns dels detalls del pacte, que inclou 200 reformes. El líder del partit taronja, però, ha llançat estratègicament una oda a la unitat d’Espanya: “els espanyols seguirem essent compatriotes. Ningú des d’aquest govern trencarà la unitat de l’Estat”, ha etzibat.

 

L’acord dels socialistes amb Ciutadans veta l’entrada de Podemos a la Moncloa. Per tant, el dret a decidir -la moneda de canvi d’ERC i Democràcia i Llibertat- ni està, ni se l’espera. Com a mínim, si aquesta nova legislatura arrenca finalment capitanejada pel tàndem PSOE-Ciutadans.