​El jutge de l’Audiència Nacional que investiga el cas Villarejo, Manuel García-Castejón, busca indicis contra Pablo Iglesias en el cas del robatori del mòbil de la seva assistent, Dina Bousslham, quan era diputat al Parlament Europeu. El jutge dubta de la versió que han donat tots dos sobre els fets i ha dictat una ordre internacional per ampliar al Regne Unit la a investigació sobre el robatori i posterior difusió del contingut del mòbil.

García-Castellón, segons informa eldiario.es, vol interrogar al responsable  i al tècnic de l’empresa de recuperació que van rebre la targeta del mòbil de Bousslham després que Iglesias la recuperés. Paral·lelalment, el jutge ha confirmat que retirava la condició de perjudicat al vicepresident segon del govern espanyol.

Gir en la investigació

Així, el que va començar com una possible operació de les clavegueres de l’Estat contra Iglesias amb el robatori del mòbil i posterior publicació de part del seu contingut l’any 2016, en plenes negociacions per formar govern,  ha derivat en una investigació a Iglesias i Bousslham.

El magistrat ha trobat contradiccions entre les seves declaracions i troba necessari arribar al fons del que va passar. A la seva declaració, la dona va admetre haver fet les captures de pantalla publicades, i que les va poder haver enviat a terceres persones.  Davant d’això, García-Castejón entén que no hi ha delicte per la seva publicació. Abans que es publiqués el contingut del mòbil, el comissari Villarejo s’havia fet amb una còpia.

De la seva banda, Iglesias va recuperar la targeta robada, però no la va lliurar a Bousslham fins sis mesos després. Primer va declarar que l’havia rebut en mal estat, però després va puntualitzar que estava en bon estat. El company de la dona va enviar la targeta a una empresa del Regne Unit per si podia recuperar el seu contingut, i es per això que el magistrat vol interrogar els que van fer la feina.