El jutge de l’Audiència Nacional que investiga el comissari Villarejo en el marc de l'operació Tandem, Manuel García-Castellón, ha retirat la condició de perjudicat al líder de Unidas Podemos i vicepresident quart del govern espanyol, Pablo Iglesias. La Fiscalia Anticorrupció ho havia sol·licitat.

El jutge està investigant l’anomenada peça Dina dins la macroinvestigació contra el comissari Villarejo, en presó preventiva des del novembre del 2017. En aquesta peça s’investiga el robatori del mòbil de l’exassessora d’Iglesias, Dina Bousselham, quan era diputat al Parlament Europeu. Part del contingut del mòbil va ser trobat a casa de Villarejo durant un escorcoll posterior al seu empresonament i una part d’ells van ser publicats per la premsa el juliol del 2016.

Iglesias, considerat inicialment víctima per l’instructor, va declarar davant del jutge que el robatori i posterior publicació del contingut del mòbil formaven part d’una operació de les clavegueres de l’Estat durant el mandat de Mariano Rajoy.

Un altre relat

La declaració davant el magistrat de Dina Bousselham, amb diverses contradiccions, va portar la Fiscalia Anticorrupció a demanar la retirada de la condició de perjudicat a Iglesias. Cosa que ara ha fet el jutge.

L'exassessora de Pablo Iglesias va desmentir la tesi de l'actual vicepresident respecte al robatori, i a donar la volta a la tesi que defensa Iglesias. Fins i tot va deixar entreveure la sospita que el líder de Podemos es va aprofitar del cas Villarejo per treure rèdit polític. Bousselham va declarar que va poder recuperar la targeta del mòbil y que va ser Iglesias qui li va donar, fet que no va comunicar a la policia. També va admetre haver enviat captures de pantalla d’alguns del missatges del líder de Podemos en aquella època a gent del seu entorn.