El vicepresident segon de l'executiu espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat que seran "molt caparruts" perquè es compleixin els acords de programa del govern, com la suspensió de talls de subministraments energètics, la millora dels salaris, la revaloració de les pensions o la derogació de la reforma laboral del PP.

Durant la seva intervenció telemàtica en el Consell Ciutadà Estatal de Podemos, Iglesias s'ha referit amb certa ironia a l'expressió que li va dirigir la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, dimecres passat en els passadissos del Congrés quan se li va sentir dir-li que no fos "caparrut".

"Som caparruts perquè es compleixin els acords"

"Pot ser que ens ho diguin i tindran raó que som molt caparruts per treballar perquè es compleixin els acords signats; Ens van votar per a això", ha reblat. Tot i això, ha reconegut que serà una tasca "dura i molt difícil" aconseguir que es compleixi el programa de govern acordat.

pedro sanchez pablo iglesias pressupostos - Pool Moncloa

Segons l'anàlisi d'Iglesias, en moltes ocasions PSOE i Unidas Podemos defensen "interessos molt diferents". / La Moncloa

A banda de les dificultats en el si del govern espanyol per complir amb els acords, Iglesias també ha advertit que es trobaran "enormes resistències" per part dels "poders de sempre" perquè no s'avanci, però ha animat també a sindicats i col·lectius socials a pressionar de cara al fet que puguin complir-se els avanços socials marcats per a la legislatura.

Interessos "molt diferents" en el si del govern espanyol

Segons l'anàlisi d'Iglesias, en moltes ocasions PSOE i Unidas Podemos defensen "interessos molt diferents", però ha assegurat que la presència d'Unidas Podemos al Consell de Ministres és "garantia" que es compleixin els acords de govern.

Amb això feia al·lusió al debat obert sobre la pujada del salari mínim interprofessional per a l'any que ve, que Unidas Podemos vol incrementar mentre que alguns ministres socialistes, com la vicepresidenta Carmen Calvo, pensen que ara no és el moment. També ha deixat clara la seva oposició sobre la possibilitat de pujar a 35 anys l'edat per a calcular les pensions de jubilació i a la necessitat de desplegar com més aviat millor, al costat del decret anti-desallotjaments, la prohibició de talls de subministraments energètics a la població vulnerable.