El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i la ministra d'Hisenda, la socialista María Jesús Montero, han protagonitzat aquest dimecres una tensa conversa als passadissos del Congrés fins al punt que s'ha sentit la portaveu demanar al líder de Podemos que no sigui "tossut".

Mentre transcorria el debat al Ple del Congrés sobre els últims Consells Europeus i l'evolució de la pandèmia del coronavirus, Iglesias i Montero han sortit a un dels salons pròxims a l'hemicicle per mantenir una xerrada a part.

La conversa, de la qual han estat testimonis els informadors gràfics acreditats a la Cambra, es produeix en un context de diferències entre els dos socis del Govern de coalició, amb temes en l'aire com la pujada del Salari Mínim Interprofessional o el decret per prohibir talls de subministrament per pobresa sobrevinguda.

Precisament aquest dimarts Unidas Podemos va retreure a la vicepresidenta Teresa Rivera la seva posició en el tema dels talls de subministrament, i la responsable de Transició Ecològica s'ha mostrat aquest dimecres "sorpresa" per aquestes crítiques, que titlla d'"estranyes".

Després de les queixes dels 'morats', la mateixa portaveu del Govern va retreure aquest dimarts a Unidas Podemos, des de la taula del Consell de Ministres, que airegessin els debats interns que estan en marxa en el Consell de Ministres.

En concret, va defensar que "el més lògic" és que els debats interns que estan en marxa en el Consell de Ministres es mantinguin dins d'aquest òrgan fins que es comuniquin els acords, després que la formació 'morada' fes públic el seu malestar per aquesta negociació sobre els subministraments bàsics, abans que es produís fins i tot la roda de premsa posterior al Consell.

Fonts de Moncloa consultades per Europa Press insisteixen que un govern ha de resoldre les seves discrepàncies "en el debat intern". El dia que Sánchez va presentar, fa gairebé un any, el 12 de gener, els membres del seu equip de Govern, ja va defensar que encara que el nou executiu de coalició parlés "amb diverses veus", ho havia de fer sempre "amb una sola paraula".

Encara que tant el PSOE com Unidas Podemos han apostat en les últimes setmanes per normalitzar les seves discrepàncies, el cert és que els desacords entre els socis de la coalició segueixen generat importants tensions entre alguns Ministeris.