El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha acusat directament el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska i al digital OK Diario, dirigit per Eduardo Inda de ser al darrere de l'operació policial que ha investigat el partit: "L'element fonamental de les clavegueres són Marlaska i OK Diario", ha dit Iglesias en el seu discurs a l'acte 'Guanyem per avançar', que ha protagonitzat aquest dissabte a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el candidat dels comuns per Barcelona a les eleccions generals Jaume Asens.

L'eix central del discurs de Pablo Iglesias han estat les clavegueres de l'Estat, sobre les quals  ja havia parlat en una entrevista a RAC1 arran de les proves falses sobre el finançament del seu partit. "Deia Marlaska que no hi havia clavagueres. Llavors, perquè ha dimitit el director d'Informació Nacional?", ha preguntat i ha afirmat que "queden moltes coses per explicar i per netejar". 

El secretari general de Podemos no ha fet referència al referèndum però sí ha fet una concessió al judici al procés, afirmant que "nosaltres sempre hem dit que no volem presos polítics". Com a crítica al judici també ha exigit que "ha d'haver proporcionalitat" i ha destacat el diàleg com a solució.

Colau en defensa de l'eutanàsia

Ada Colau ha sigut la primera dels tres en parlar i ha iniciat el seu discurs d'una manera inesperada. L'alcaldessa ha fet referència a Ángel Hernández, l'home que va ajudar a morir a la seva dona, en estat terminal, i ha denunciat la seva detenció. "Hem d'aconseguir la llei de l'eutanàsia, s'ho devem" ha dit. 

"Tenim molt clar que no podem governar amb un govern de dretes", ha dit Colau. La seva intervenció ha estat dominada per una crítica al govern de Pedro Sánchez. "Estic convençuda que dins del partit Socialista hi ha bona gent, honesta, però ha estat dominat pels poders fàctics", ha dit. A més, Colau ha criticat que Sánchez no hagi reduït "els preus abusius dels lloguers" i ha fet una especial referència al "segrest" del vaixell d'Open Arms, retingut al port de Barcelona per requeriment de l'Estat. "Open Arms està segrestat en contra de la nostra voluntat", ha dit.

Així també, l'alcaldessa ha posat de relleu les clavegueres de l'Estat, sobre les quals ha expressat que "ens indignen, però no ens sorprenen".

Asens es mostra unionista

L'últim en fer el seu discurs ha sigut el candidat dels comuns per Barcelona per les eleccions generals, Jaume Asens, qui ha estat ferm en dir que "defensar Espanya és defensar Catalunya". Al llarg de la seva intervenció ha destacat la seva intenció què Espanya i Catalunya es mantinguin unides i sobre el qual ha afirmat que "Espanya no pot avançar sense Catalunya i Catalunya no pot avançar sense Espanya. "Hem de canviar Espanya per canviar Catalunya i Catalunya per canviar Espanya", ha afegit.

Així també, ha criticat "la incoherència" d'ERC dient que "van començar parlant sobre 155 monedes de plata i ara copien les nostres mesures" i ha subratllat que volen pactar amb la dreta, en lloc de amb els comuns. "Nosaltres els direm 'benvinguts a casa", pero no creiem que siguin coherents", ha afegit.

Per últim, Asens ha afirmat que el seu partit ha fet "més que ningú per defensar les víctimes del franquisme, i sobretot, les víctimes de l'1-O". "Cap altra administració ha fet tant com nosaltres", ha dit.