Pablo Iglesias es pregunta com els membres la policia política que intentava desprestigiar Podemos i l'independentisme català continuen en actiu. En una entrevista al Via Lliure de RAC1, el líder de Podemos ha insistit en exigir depuracions a la policia i una investigació en profunditat.

"No s'entèn que persones que van fabricar proves falses estiguin treballant a la Policia i concursant a comissari. no es pot consentir que hi hagi policies corruptes", ha explicat el líder de Podemos, qui ha afegit que ha quedat evidència que és fals que "les clavegueres estaven netes", com havia afirmat el ministre Grande-Marlaska.

Pablo Iglesias ha criticat la "pota mediàtica" d'aquesta conspiració, "la més perillosa, la que més mal ha fet". Ha afirmat que la dimissió del director d'Informació Nacional, Alberto Pozas, per la seva implicació en el Cas Villarejo demostra que la prioritat d'aquesta policia política era la construcció i difusió de notícies falses (Pozas, quan era director de l'Interviu, va rebre un llapis de memòria amb la informació del telèfon robat a una assesora d'Iglesias). Ha volgut recordar que molta gent ha estat víctima de les fake news (com Xavier Trias), i ha apuntat directament cap a Eduardo Inda, qui s'ha encarregat de filtrar les informacions falses d'aquesta unitat policial il·legal: "La gent es pregunta qui protegeix Eduardo Inda, qui li obre les finestres mediàtiques". El líder de Podemos afirma que en aquest afer poden "acabar uns quants a la presó", i que aquests poden ser "falsos periodistes" i càrrecs polítics. Ell mateix apunta que va haver-hi un intent de bloquejar l'ascens de Podemos al govern "perquè podia perjudicar els interessos d'una minoria molt poderosa".

Iglesias ha apel·lat directament a Pedro Sánchez, ja que si bé ha afirmat que Podemos és partidari d'un govern de coalició amb els socialistes, caldran garanties de que les coses canviaran per establir-lo. En qualsevol cas, el líder de Podemos ha afirmat que continuaria defensant un referèndum per a Catalunya, perquè "el conflicte català no es pot solucionar amb pals ni amb vies unilaterals".

A l'entrevista s'ha preguntat a Iglesias sobre el fet que Ada Colau usés en campanya les falses informacions que involucraven al seu oponent del PDECAT, Xavier Trias, tot i que ja s'havia demostrat la seva falsedat. Iglesias ha admès que "tothom es pot equivocar amb una informació falsa". Ha evitat demanar disculpes o culpar a Colau i ha apuntat que els responsables d'això són els que van fabricar notícies falses.