L'excomissari José Manuel Villarejo ha fet caure un altre càrrec. Es tracta del director d'Informació Nacional, Alberto Pozas, que ha presentat la seva dimissió aquest dijous i ha estat acceptada pel secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, aquest divendres. La renúncia al càrrec, anunciada a través d'un comunicat, arriba després que Villarejo l'hagi vinculat en l'espionatge al líder de Podemos, Pablo Iglesias.

"Estic sent utilitzat per atacar el Govern i el President, i això no ho puc permetre. A sobre, la situació m'impedeix de poder si més no opinar sobre el que està passant", diu Pozas en el comunicat. "A més, la situació m'impedeix, a sobre, opinar sobre el que està passant", lamenta el ja exdirector d'Informació Nacional.

En la seva última compareixença davant l'Audiència Nacional, Villarejo va explicar que Pozas li havia entregat el pen drive amb la informació del telèfon d'una assessora d'Iglesias quan aquest era director de la revista Interviú (Grup Zeta). Ara bé, segons el que ha dit davant del jutge el president del Grup Zeta, Antonio Asensio, aquesta informació mai es va arribar a publicar i va ser retornada directament a Iglesias. 

No obstant això, part del contingut d'aquell telèfon mòbil va sortir a la llum el juliol del 2016 al digital OkDiario, que va publicar captures de pantalles d'un xat entre membres de Podemos en què Iglesias es referia despectivament a la presentadora de televisió Mariló Montero. Aquestes captures van aparéixer publicada després que Villarejo rebés el pen drive de Pozas.

"Sense fer-me l'interessant, he vist de tot, i en els últims deu anys, com a director d'Interviú, no us vull ni comptar. Encara que hi va haver molt poc temps per acceptar el lloc que m'oferien, vam fer un breu repàs de les coses pendents que heretava de la direcció d'Interviú, i en cap moment no vaig ser capaç de valorar que un assumpte que en altres circumstàncies podria ser menor, anés a convertir-se en una espècie de bomba informativa en plena campanya electoral. Vaig pensar que coneixia la política, però he après una nova lliçó: amb les urnes a prop, fins a l'arc de Sant Martí pot veure's en nit tancada", explica Pozas. 

Finalment, l'exdirector d'Interviú argumenta la seva dimissió com a número dos de la Secretaria d’Estat de Comunicació avisant a "aquells que han cregut que podien barrejar el meu nom amb la coneguda 'policia patriòtica', vegin que estaven molt equivocats".