La primera pàgina més cridanera dels diaris impresos de Madrid d’aquest dissabte és la de l’ABC. És com una pancarta de cerimònia de beatificació, amb un Pablo Casado content que aixeca el braç esquerre com beneint al públic. El titular diu “Via lliure per a Casado”.

ABC

Via lliure per a què? El Tribunal Suprem ha rebutjat investigar Casado pel seu polèmic màster (no es podia saber), malgrat que aprecia “indicis de tracte de favor” i parla de “l’irregular comportament dels responsables del màster”. Sembla que, per a l’ABC, els jutges hagin donat llicència de 007 al president del PP, una patent de cors per a que segueixi amenaçant amb la mala fi de Lluís Companys, com va fer amb Carles Puigdemont, o acusi al sobiranisme català de posar “una pistola sobre la taula” quan parla de diàleg i/o negociació. A més d’un li agafarà un calfred a l’espinada amb aquesta portada i el desig que s'hi amaga.

La resta de portades fan bo això que explica l’Enric Juliana de la política madrilenya: “Els escàndols, a Madrid, passen visita de dilluns a dijous. Els divendres, dissabtes i diumenges descansen, perquè se’n faci el pòsit. Dia fort: dilluns. Cal marcar l'agenda de la setmana. Tot té la seva tècnica”.

Totes les portades d’aquest dissabte tenen un aire una mica decadent de cosa vista, d’estar una mica agafades pels pèls, especialment la d’El País, que obre amb un llamp de titular però al subtítol no li segueix el tro: pugen les hipoteques (alerta!)… tot just uns cèntims (meh). Es veu que amb pocs cèntims pots fer un titular, si afegeixes un esforç per rescatar-ho dient que marca “un canvi de tendència”.

EP

El Mundo continua mirant contra el govern espanyol amb un espetec de menys espurna, una clàssica faena de aliño, que dirien al món dels braus. Tota la gràcia és a la foto, molt bona, la millor de totes les portades. Aquesta imatge potser volia un altre titular, sense aquesta solemnitat sorruda i esquerpa, una cosa tipus El gobierno se va por peteneras. Qui sap si en dissabte calia mantenir la caldera a 3.000 graus, com si un dimecres qualsevol.

EM

LR