El Tribunal Suprem ha assumit el criteri de la fiscalia i ha rebutjat obrir una investigació contra el líder del PP, Pablo Casado, per les presumptes irregularitats del màster que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid l'any 2008-2009.

"Encara que pugui considerar-se que de les actuacions resulten indicis que s'ha dispensat un tracte de favor a l'aforat", assenyala el Suprem, això mereixeria "un altre tipus de consideracions alienes al Dret Penal".

La Sala d'Admissió de l'alt tribunal acull íntegrament la tesi de la fiscalia i no aprecia l'existència d'indicis de delicte en Casado ni que hi hagués "un acord previ o simultani" amb el responsable del màster, Enrique Álvarez Conde.

La tesi de la fiscalia

La Fiscalia del Tribunal Suprem (TS) va demanar la setmana passada a la Sala II de l'alt tribunal que no investigui el president del PP, Pablo Casado, per les presumptes irregularitats en el seu màster cursat a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC). En el seu escrit, el ministeri públic sol·licitava l'arxivament de l'exposició raonada que la jutgessa del cas màster va elevar contra el líder dels populars.

La fiscalia responia així al Suprem, que el passat dia 13 va demanar que emetés un informe sobre si havia d'investigar Casado o no, si bé l'opinió del ministeri públic no era vinculant per a la decisió que hauran d'adoptar els magistrats de l'alt tribunal.