El president del PP, Pablo Casado, ha advertit aquest dilluns el govern espanyol que no hi ha marge de negociació amb els independentistes catalans perquè el diàleg no pot fer-se amb "una pistola a sobre de la taula", en referència al "xantatge" que creu que fan els sobiranistes imposant les seves condicions.

En una entrevista a Onda Cero, Casado ha recriminat la "contemporització" amb l'independentisme que creu que reflecteixen les últimes declaracions de membres del govern espanyol sobre el possible indult als presos polítics.

A més, ha denunciat que "hi ha una estratègia per la qual el govern espanyol diu als jutges què han de fer" en aquest cas.

Prohibició d'indults per sedició i rebel·lió

Per això, ha explicat que el PP registrarà aquest dilluns una proposició de llei al Congrés per prohibir els indults a condemnats per sedició i rebel·lió, en resposta als "senyals de fum" que l'executiu fa als secessionistes per "guanyar temps" i aconseguir el seu suport per aprovar els pressupostos.

Casado ha insistit que "no hi ha res a cedir ni a negociar" perquè el diàleg "està molt bé quan es dialoga sense una pistola a sobre de la taula", però no amb qui "vol trencar Espanya i aconseguir els seus objectius".

Quan li han preguntat qui posa aquesta pistola a sobre de la taula, ha puntualitzat que "és una forma de parlar" per referir-se al "xantatge" dels sobiranistes, que creu que estan imposant al govern espanyol les seves condicions per aconseguir la independència.

"Ja no hi ha marge de negociació i cessió amb els independentistes", sinó que cal aplicar l'article 155 "el temps que calgui", ha afirmat Casado, i amb una extensió que inclogui l'educació, els Mossos d'Esquadra i TV3.