El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha reclamat "la il·legalització de la kale borroka que està actuant a Catalunya", en al·lusió a Arran, l'organització juvenil vinculada a la CUP, que avui ha llançat pintura contra la comissaria de la policia espanyola de Terrassa.

En un míting de campanya de les eleccions autonòmiques andaluses a Sevilla, Casado ha lamentat que el govern espanyol no estigui fent "res" davant d'accions com a aquesta i permeti als qui les cometen anar "on els doni la gana".

Per contra ha assenyalat que el PP té una "posició ferma" en aquest assumpte i advoca per la il·legalització contra aquestes organitzacions "si són violentes i si encoratgen la violència". També ha demanat que se supervisin els comptes de la Generalitat per comprovar si s'han donat diners a aquestes organitzacions.

Pablo Casado ha criticat els fets de Terrassa i ha recordat que fa només dos dies es va produir la pintada en una casa del jutge Llarena. "Però què és això", ha lamentat, subratllant que aquest tipus d'agressions les feien "els totalitaris i els feixistes" i ara ho "aplaudeixen" els nacionalistes mentre el govern espanyol "calla".

"Susana, digues alguna cosa sobre el que està passant a Catalunya davant del silenci de Sánchez", ha afegit en un missatge la presidenta andalusa. I ha tornat a preguntar-se "què més ha de passar" perquè l'Executiu "actuï amb responsabilitat" i posi "ordre" a Catalunya.