La formació política Arran ha dut a terme una acció contra el magistrat Pablo Llarena a la seva residència de Sant Cugat del Vallès. Els joves han llançat pots de pintura groga al portal de Llarena i han fet públiques les imatges a través de Twitter i Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 VÍDEO | El 25 de març d'aquest any vam assenyalar el Jutge #Llarena com a màxim símbol de la repressió cap a l'independentisme i la defensa del #Règim78. Vuit mesos després, per petició popular i amb una resolució de la instrucció judicial que només preveu unes sentències desmesurades, ho hem tornat a fer. Ho hem tornat a fer perquè en Llarena, i el sistema que el recolza, són els responsables de cada presa i exiliada política. De cada judici que guanya la banca. De cada sentència que tolera violacions. De cada desnonament. De cada militant antifeixista detinguda. Per això el jovent organitzat decidim estripar la baralla de jutges, polítics i reis que viuen a costa de la nostra misèria. Ahir vam tenir una nova mostra del paper de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra com a defensors d'aquest Règim, ja que no només van protegir les manifestacions feixistes de Jusapol que no s'haurien d'haver permès, sinó que van detenir dues companyes que van plantar-hi cara. #independència #socialisme #feminisme #païsoscatalans

A post shared by Arran Països Catalans (@arran_jovent) on

Com es pot veure al vídeo, els joves d'Arran denuncien que Ciutadans va esborrar les pintades que havien fet a l’asfalt davant la casa que té el jutge del Tribunal Suprem a Das (Cerdanya); a les pintades s'hi podia llegir: "Llarena feixista, ni a Das ni enlloc!". 

Arran va fer les pintades el mes de març i, mesos després, Ciutadans va difondre un vídeo en què es vantava d'haver eliminat els escrits de l'asfalt.

Ara el partit integrat a la CUP ha tornat a repetir l'acció i ho ha fet amb pintura groga a Sant Cugat del Vallès. A la publicació a les xarxes, Arran recorda que el 25 de març ja van "assenyalar el jutge Llarena com a màxim símbol de la repressió cap a l'independentisme i la defensa del règim del 78".

En vista de les sentències contra els presos polítics, Arran ha tornat a assenyalar el magistrat i "el sistema que dona suport" perquè el considera el responsable "de cada presa i exiliada política". Al text que acompanya les imatges, aprofiten per subratllar que els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola van carregar contra els CDR que es van concentrar dissabte per boicotejar la protesta del sindicat policial Jusapol a Barcelona.

"S'ha d'atacar el sistema judicial hereu del franquisme"

Núria Martí, portaveu d'Arran, ha explicat aquest matí el motiu de l'acció contra el jutge: "El jovent s'ha de dotar de les eines que tingui al seu abast per atacar un sistema judicial hereu del franquisme que està reprimint un poble organitzat que planta cara a l'espanyolisme més ranci".

Arran ha reivindicat l'acció apuntant que Llarena "és un dels símbols principals de la justícia espanyola i per tant atacarem la justícia els cops que faci falta".

Els Mossos investiguen l'acció

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per identificar els responsables de l'acció. Segons ha informat la policia catalana a Europa Press, els Mossos han rebut un avís de l'incident i han obert la investigació, mentre que estan pendents de rebre la denúncia.