Les acusacions de “colpisme” tornen al Congrés dels Diputats, si és que mai n’han marxat. Aquest cop ha estat durant el ple de la cambra baixa d’aquest dijous, quan el dirigent de Vox, Javier Ortega Smith, intervenia des del faristol. El diputat ultra ha carregat contra la iniciativa d’ERC per acabar amb la jurisdicció militar, i ha aprofitat per referir-se als republicans com a “colpistes” en diverses ocasions. Tot plegat uns dies després que Iván Espinosa de los Monteros abandonés la comissió de reconstrucció després que el vicepresident Pablo Iglesias l’acusés de voler fer un cop d’estat però no “atrevir-s’hi”.

Ortega Smith ha titllat ERC de “colpista” en diverses ocasions durant la seva intervenció, sense que la presidenta Meritxell Batet l’hagi tallat. No ha estat fins al final, quan Rufián ha demanat la paraula per queixar-se. “El senyor Ortega Smith ens ha dit fins a quatre vegades colpistes. Demanaria que ho retirés, a no ser que es referís a Tejero, que per cert segurament el voti a ell”, ha demanat el portaveu republicà.

 

En aquest moment, Batet ha demanat al diputat de Vox si volia retirar-ho del diari de sessions. “No ho puc retirar, perquè els qui fan cops d’estat són colpistes. I em refereixo a Puigdemont, a Torra i a tots els que han estat condemnats”, ha respost. La presidenta del Congrés ho ha retirat igualment, i ha provocat la queixa de la bancada de l’extrema dreta.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram