El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha respost en to irònic als que l'acusen de voler tutelar el president de la Generalitat, Pere Aragonès: "Si algú ha de tutelar a algú, val més que sigui el Pere qui em tuteli a mi, no patiu", ha afirmat en declaracions a Efe.

Durant les negociacions per a la investidura d'Aragonès, ERC va advertir a Junts per Catalunya que no acceptaria que el president estigués "tutelat" pel Consell per la República, l'espai liderat des de Bèlgica pel president Carles Puigdemont.

Finalment, l'acord d'investidura va satisfer ERC en quedar acotat el paper del Consell per la República, però llavors van sorgir veus, dins de l'independentisme i també més enllà, que alertaven que Aragonès seria un president "tutelat" per Junqueras.

No en necessita ningú

"Per sort", ha recalcat Junqueras per respondre a aquestes acusacions, a ERC "no hi ha ningú que necessiti tuteles de ningú". "En qualsevol cas, si algú necessita tuteles, segur que soc jo", ha afegit irònicament, per negar que tingui intenció de tutelar el president de la Generalitat.

La seva relació amb Aragonès i la resta de dirigents d'ERC, ha remarcat, "és fantàstica": "Em sento molt acompanyat per tothom, em sento molt afortunat, els estic molt agraït, els admiro extraordinàriament i em desviuré per ajudar-los a tots", ha afirmat. "Tinc molta sort per sentir l'estima que sento allà on vaig", ha afegit. 

Junqueras a Galícia

Oriol Junqueras participarà avui als actes organitzats pel Bloc Nacionalista Gallec (BNG) al llarg del cap de setmana amb motiu del Dia de la Patria, acompanyat de Marta Rosique. L'acte comptarà també amb la presència d'una delegació de la CUP integrada per Albert Botran, Natàlia Sánchez i Xavi Oca.

La visita té lloc pendent de si el Tribunal de Comptes accepta els avals de l'Institut Català de Finances presentats aquesta setmana. Junqueras, ha acusat el PP d'utilitzar el Tribunal de Comptes com un "òrgan polític" per "perseguir als seus rivals polítics". El líder d'ERC veu criteris polítics clar darrere les fiances imposades pel Tribunal de Comptes, "que malgrat el seu nom, no és un tribunal". "És un òrgan polític format per polítics en retirada, nomenats pels seus mèrits polítics, pels seus mèrits a l'hora de servir els interessos dels partits que els nomenen", ha assenyalat.

Junqueras ha destacat que el Tribunal de Comptes, com passa amb el Consell General del Poder Judicial i altres òrgans jurisdiccionals, estan caducats i s'ha mostrat molt crític amb el bloqueig imposat pel PP, que impedeix renovar-los. "No vol perdre la majoria que té, perquè la utilitza per perseguir als seus rivals polítics". 

 

Imatge principal, Oriol Junqueras / Efe