Hi ha algú darrere les fiances milionàries als excàrrecs del Govern? El president d'ERC, Oriol Junqueras, ho té clar i ha acusat el PP d'utilitzar el Tribunal de Comptes com un "òrgan polític" per "perseguir als seus rivals polítics". "El seu objectiu és embargar les nostres cases, que són les cases on viuen els nostres fills", ha denunciat aquest divendres Junqueras en una entrevista amb Efe.

El líder d'ERC veu criteris polítics clar darrere les fiances imposades pel Tribunal de Comptes, "que malgrat el seu nom, no és un tribunal". "És un òrgan polític format per polítics en retirada, nomenats pels seus mèrits polítics, pels seus mèrits a l'hora de servir els interessos dels partits que els nomenen", ha assenyalat.

El control sobre el tribunal

Junqueras ha fet referència al fet que el tribunal és un "òrgan amb càrrecs caducats" que el PP no vol renovar. D'aquesta manera, no perd "el control d'aquest òrgan polític". "No vol perdre la majoria que té, perquè la utilitza per perseguir als seus rivals polítics. En lloc de perseguir la corrupció dels grans partits polítics espanyols, el PP i el PSOE, allò que fa és perseguir als opositors polítics, a la dissidència política", ha protestat.

És per això que acusa el Tribunal de Comptes de ser "un òrgan controlat pel PP, que actua al dictat del PP". Per això la institució "s'ha negat sistemàticament a investigar la infinitat de casos de corrupció del PP". "Ara, en canvi, centra tota la seva atenció a intentar embargar les cases on viuen els nostres fills", ha denunciat Junqueras. 

Persecució contra les famílies

De fet, el líder d'ERC ha explicat que el tribunal "persegueix econòmicament" als 34 excàrrecs del Govern perquè vol "convertir els fills en víctimes de la repressió". "Mai estan satisfets amb la repressió que exerceixen, perquè creuen que és insuficient represaliar-nos a nosaltres i han decidit represaliar també a les nostres famílies i als nostres fills. És una persecució econòmica, no contra nosaltres, sinó contra les nostres famílies", ha insistit, assegurant que el cas és "un exemple més de la injustícia que es comet contra persones que són evidentment innocents".

Junqueras ha considerat que el tribunal no té motius per rebutjar el mecanisme de l'Institut Català de Finances: "Estic convençut que les decisions que pren el Govern de Catalunya són plenament legals i plenament legítimes". "Són decisions que procuren protegir l'actuació legítima i legal d'alguns dels seus càrrecs electes i els seus treballadors. Protegir l'actuació legal i legítima dels treballadors d'una institució pública sempre és bo", ha afegit.

oriol junqueras erc efe

El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'entrevista amb Efe / Efe

Després de tanta denúncia, Junqueras ha fet una petició: ha demanat abordar el conflicte polític català en cambres legislatives i no en el terreny judicial. "Convindria retornar el debat polític al terreny de la política", ha recomanat. No obstant això, "hi ha molts poders que, atès que temen la democràcia i el vot dels ciutadans, procuren treure aquest debat de l'àmbit de la política per portar-ho a un àmbit que ells controlen, que és aquest àmbit judicial o semijudicial, com per exemple el del Tribunal de Comptes".

El líder d'ERC és un dels 34 ex-alts càrrecs del Govern als qui el Tribunal de Comptes ha imposat una fiança de 5,4 milions d'euros per haver promogut el procés a l'estranger. Junqueras s'ha acollit, com altres 28 encausats, al fons creat pel Govern per avalar la fiança del Tribunal de Comptes, a través de l'ICF.

 

Imatge principal: El líder d'ERC, Oriol Junqueras / Efe