Ahir al vespre Marcel Mauri va abraçar-se a Jordi Cuixart "per acomiadar-me fins no sabem quan". Avui, el portaveu d'Òmnium ha explicat quin missatge va traslladar-li el president de l'entitat. "Jo no vull sortir de la presó aviat, sinó amb dignitat". No és la primera vegada que pronuncia aquestes paraules, però a pocs dies que comenci el judici contra ell i la resta de líders independentistes, són especialment significatives. 

Durant una col·loqui al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Marcel Mauri ha confirmat que Cuixart "està molt fort, amb les conviccions intactes i amb una autoestima que desborda per tots els costats". I ha estat contundent denunciant que "l'Estat espanyol està blanquejant VOX, perquè s'hi asseu de costat durant el judici". El partit d'ultradreta és acusació popular. Mauri ha exigit al govern socialista que ordeni a l'advocacia de l'estat la retirada de les acusacions, "seria l'únic gest que entendríem i encara hi són a temps". 

Preguntat per si Òmnium comparteix l'enduriment de to de l'ANC contra el govern Torra, ha volgut ser "molt respectuós", però també ha evitat donar-hi suport. Com a contrast ha explicat que ells "treballen amb discreció i tranquil·litat" per la unitat d'acció sobiranista, perquè hi ha "algunes ferides que necessiten foc lent". En aquest sentit, ha deixat clar que és "un error i una irresponsabilitat no treballar per una estratègia unitària" i ha apel·lat "a la responsabilitat de tots" els actors; de partits, però també entitats. 

Mauri ha afirmat també que Òmnium dóna suport a fer una aturada de país el dia que comenci el judici. 

Entre el públic, aquest matí, una àmplia representació de dirigents independentistes, però també algú que segur que no comparteix molts dels arguments que ha escoltat, l'expresident José Montilla. Discrepant, però atent als arguments dels seus contraris.