Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha assegurat que la campanya Jo Acuso serveix per a “explicar i fer visible a tota la ciutadania que en aquest judici no es jutgen només els presos polítics, sinó que jutgen tota la ciutadania d'aquest país que defensa el drets, que no vol que hi hagi repressió i que no vol que hi hagi aquesta situació de vulneració de drets fonamentals”.

En el marc de la Botifarrada Suprema que Òmnium Cultural ha organitzat al districte barceloní de Gràcia com a resposta a l’interrogatori que el fiscal del Tribunal Suprem va fer a Jordi Cuixart, Mauri s’ha referit també al bus ‘Ens Jutgen A Tots’ que des d’ahir circula pels carrers. “Amb aquesta campanya i amb aquest bus el que fem és denunciar la vulneració de drets que estem patint i que considerem que és molt perillós i molt preocupant. I davant d'això la gent d'Òmnium hi fem front”, ha explicat Mauri.

Davant l’imminent inici de la campanya electoral per a les eleccions generals, Mauri ha fet una crida al govern del PSOE: “Exigim al govern espanyol que el que ha de fer és instar a l'advocacia de l'Estat a retirar totes les acusacions contra Jordi Cuixart i la resta de presos polítics. Encara hi és a temps. La fiscalia i l'advocacia de l'Estat encara poden retirar tota aquesta causa que no s'aguanta per enlloc. És la seva obligació”.

El vicepresident d’Òmnium ha afegit: “Si realment el govern espanyol vol fer creïble l'oferta de diàleg i de buscar solucions, el que ha de fer és deixar d'anar de la mà de l'extrema dreta. I, per tant, buscar una solució política que passa en primer lloc per retirar tota la causa contra els presos polítics”.

La Botifarrada Suprema al districte barceloní de Gràcia s’ha celebrat a la plaça de les Obreres i ha comptat amb una conversa-debat sobre la vulneració actual dels drets fonamentals a Catalunya titulada “Els drets, a judici” amb Iolanda Fresnillo, membre de la junta directiva de l’observatori DESC, Natza Farré, periodista, i el mateix vicepresident d’Omnium.