Macarena Olona no s'ha d'acomiadar de la cursa electoral. Així ho ha dictaminat la Junta Electoral de Granada, que ha rebutjat la sol·licitud presentada per la coalició d'esquerres Andaluces Levantaos per impugnar la candidatura de líder d'extrema dreta. La formació política assegurava que era "públic i notori que la Sra. Olona no ha estat mai veïna d'aquesta comunitat perquè no ha viscut de manera habitual a cap dels seus municipis", requisit indispensable per concórrer a les eleccions andaluses. Malgrat tot, la Junta Electoral ha considerat que no existeix "obstacle legal algun" per a la proclamació de la seva candidatura.

Mentre que des de la coalició d'esquerres andalusa es considerava que Olona no complia el requisit de veïnatge a la comunitat autònoma i afirmaven que era un "empadronament fictici" a la localitat granadina de Salobreña. La Junta ha conclòs: "L'empadronament de la candidata Macarena Olona en el municipi (...) és un acte administratiu en ferm (...). Aquesta Junta Electoral no troba cap obstacle legal perquè la proclamació de la candidatura sigui qüestionada". 

 

La Junta ha considerat que les proves aportades per Andaluces Levantaos no eren suficient, fins i tot després que la coalició anunciés aquest divendres que ampliaria la denúncia que va formalitzar contra la candidatura d'Olona, ​​amb l'informe policial de l'Ajuntament de Salobreña, en què no es va poder acreditar la seva residència en aquest municipi i el consistori del qual va iniciar el procediment per donar-la de baixa d'ofici al padró municipal, segons recull Efe. No ha estat prou per a la Junta, però si per l'Ajuntament, que el mateix divendres va anul·lar l'empadronament de la dirigent de Vox. En aquest sentit, la candidata ultra ha anunciat que presenta una denúncia contra l'alcaldessa de Salobreña, María Eugenia Rufino Morales, per un presumpte delicte electoral de prevaricació administrativa i vulneració dels drets fonamentals.

Victòria per Vox 

Macarena Olona és una de les figures més fortes del partit d'extrema dreta. Els darrers anys ha anat agafant més protagonismes des del Congrés i s'ha fet un racó entre els dirigents de la formació, amb la particularitat que ella és l'única de la cúpula que no forma part del cor fundacional. La seva candidatura li pot ficar les coses difícils a l'actual president andalús, el popular Juanma Moreno. Per això, quan les sospites sobre el seu padró van començar a planar, tan Olona com el seu partit es van posar a la defensiva. Olona ha sostingut tot aquest temps que es tractava d'una notícia falsa i també ha insistit a dir que: "Els andalusos naixem on volem". Ella, concretament, a Alacant. Mentre que Abascal ha arribat a afirmar: "Tenen por que els andalusos escullin. Tenen por al canvi real".