La carrera de Macarena Olona, destaca dirigent de Vox, a Andalusia es podria complicar. La que ha d'encapçalar la candidatura de l'extrema dreta a la Junta d'Andalusia és alacantina, però sempre reivindica les seves arrels andaluses. Aquesta reivindicació dels avantpassats, però, no et fa andalusa als ulls de la llei. El passat divendres es va donar a conèixer que Olona es va empadronar a Salobreña, Granada, el passat 5 de novembre. No a una casa qualsevol, sinó a la residència de Manuel Martín Montero, president de Vox a Granada i regidor del municipi. Hi ha indicis que apunten que podria no ser la seva residència habitual com exigeix la llei electoral, per això la coalició d'esquerres, Andaluces Levantaos, ha impugnat la seva candidatura davant de la Junta Electoral Provincial de Granada, segons avança elDiario.es

Olona no és la propietària de l'immoble i tampoc se l'ha vist pel municipi, segons elDiario.es. Tot plegat fa sospitar que no és la seva residència habitual com requereix la llei i sobre aquesta sospita actua Andaluces Levantaos. "És públic i notori que la Sra. Olona no ha estat mai veïna d'aquesta comunitat perquè no ha viscut de manera habitual a cap dels seus municipis", assenyala la coalició en el seu escrit d'impugnació i afegeix: "Com sens dubte coneix la Junta Electoral a què ens dirigim, si bé per ser diputat al Congrés no s'exigeix ser veí de la circumscripció per la qual un es presenta, en el cas d'eleccions al Parlament andalús, la Llei 1/91986, de 2 de gener de 1986 electoral d'Andalusia exigeix, al seu art. 4.1, per a l'exercici del sufragi passiu, que els ciutadans 'tinguin la condició d'electors'. Aquesta mateixa Llei, al seu art. 2 ens diu que electors són els que (…) 'tinguin la condició política d'andalusos, conforme a l'art. 5 de l'Estatut d'autonomia'".

Vox confia 

Des de la formació d'extrema dreta es considera que Andaluces Levantaos no té cas, ja que "és públic i notori" que Olona va freqüentment a Granada. Vox no està sol pensant que els arguments de la coalició són pobres, perquè altres formacions polítiques han tingut la mateixa sospita, però no han fet el salt per tractar d'impugnar la candidatura. 

Aposta per Olona

Macarena Olona és una de les cares més conegudes de Vox. És diputada per Granada al Congrés dels Diputats i secretaria general del seu grup parlamentari. Originària d'Alacant, abans de fer el salt al partit d'extrema dreta era advocada. En els darrers anys, cada cop ha agafat més rellevància tant de cara al públic com internament. Destaca que Olona és de les poques dirigents de Vox que no forma part del cor fundacional del partit d'extrema dreta. Tot i això, Abascal aposta per la seva figura cada cop més pública.