El diputat d'ERC al Congrés Joan Josep Nuet considera la sentència del Tribunal Suprem que l'inhabilita durant vuit mesos un "càstig" al diàleg i la política. Nuet, en declaracions a Planta Baixa de TV3, ha destacat que amb aquesta decisió del tribunal "queda tocada la democràcia".

"Si el que hem de fer als parlaments és el que dictamini el Suprem i el Constitucional, no cal que hi hagi eleccions, posem els jutges als parlaments i ja està", ha argumentat. Nuet, que formava part dels comuns com a membre de la Mesa del Parlament durant la tardor del 2017, veu la sentència com un "pas enrere històric per a la democràcia i una involució".

No es pot fer política

L'ara diputat al Congrés ha insistit que es tracta d'un "càstig" al parlamentarisme i a la política. En aquest sentit, ha explicat que com a diputat del Parlament va fer política intentant punts d'acord entre independentistes i no independentistes i, segons ha afegit, el Suprem ha sentenciat que "només es poden acatar les seves ordres i que no es pot fer política". En aquest context, ha conclòs que les "bones paraules" de la sentència "no poden maquillar" el pas enrere que significa la decisió judicial per a la democràcia.

Nuet, que haurà de deixar la seva acta com a diputat d'ERC, ha qualificat de "barbaritat" la manera com el Suprem ha fet avui pública la seva sentència. I és que s'ha filtrat abans als mitjans de comunicació abans que es notifiqués formalment. Nuet ho considera un "avís per a navegants" del tribunal.

El Tribunal Suprem ha condemnat  Nuet a vuit mesos d'inhabilitació i 12.000 euros de multa per un delicte de desobediència arran de la seva actuació com a membre de la Mesa del Parlament l'any 2017 en la tramitació de les lleis de desconnexió.

Foto principal, Joan Josep Nuet / Efe