El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha confirmat que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha convocat una reunió el 25 d'abril amb el govern espanyol, el català i l'aragonès per abordar la candidatura per als Jocs Olímpics d'hivern. Iceta ha demanat "una candidatura solvent des del punt de vista tècnic, consensuada des del punt de vista institucional i mantenint el lideratge del COE, que és qui ha de presentar la candidatura". Ha reclamat que no sigui un "escenari per la confrontació política o territorial" i ha dit que no s'imagina arribar a la presentació d'una candidatura que no compti amb el suport de totes les institucions. "Volem presentar candidatura per a guanyar", ha dit, en una atenció als mitjans abans de visitar el Teatre Lliure.

L'Aragó serà inflexible 

El president d'Aragó, Javier Lambán, ha assegurat que seran "inflexibles" de cara a aconseguir que la candidatura per acollir uns Jocs d'hivern al Pirineu al 2030 es produeixi "en peu d'igualtat" i amb un repartiment "equilibrat" de les proves. Tot i això, ha dit que aposten per continuar dialogant fins a assolir un acord amb la Generalitat, el COE i el govern de l'Estat. "No tirarem la tovallola", ha afirmat, per afegir que intentaran "convèncer" de la seva contraproposta a la pròxima reunió entre les parts. Lambán ha insistit en expressar que "l'Aragó no estarà a qualsevol preu" dins la candidatura olímpica i que aquests Jocs han de ser una "oportunitat" per a tot el Pirineu. També ha assegurat que "no hi ha cap raó" per mantenir una proposta "desigual i injusta" i ha reiterat la seva defensa a programar proves a les tres valls aragoneses. Pel que fa a la reunió on està previst que assisteixi el conseller aragonès d'Educació, Cultura i Esports, Felipe Faci, el president d'Aragó ha assegurat que volen "convèncer a la Generalitat, al COE i el govern espanyol que els Pirineus aragonesos són tan competitius per a l'esport de la neu i les seves estacions són tan competitives o més que les estacions catalanes". Mentrestant, els tres tècnics aragonesos que van participar en les reunions per confeccionar la candidatura, José Ángel Hierro, Ricardo Aparicio i Carlos Lannes, asseguren en un comunicat que sempre han defensat un repartiment "equilibrat" de les diferents proves i disciplines. Així, expliquen que inicialment van proposar que les de descens es duguessin a terme a l'estació d'esquí d'Aramón-Cerler, però que aquesta opció no va ser tinguda en compte. 

El Síndic demana incloure el Barcelonès

El Síndic de Greuges ha suggerit aquest dijous al Govern de la Generalitat que estudiï la possibilitat d'incloure el Barcelonès entre els territoris a consultar sobre la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern, ja que considera que la comarca també està implicada com a seu de les proves esportives de gel. Així ho recull un comunicat en el qual el Síndic també recomana revisar la data prevista per part del Govern per a les consultes, el 24 de juliol, per evitar que coincideixi amb el període de vacances d'estiu. D'altra banda, insta a publicar "sense demora" la informació actualitzada sobre el projecte de candidatura segons l'acord aprovat pel COE i, en concret, tota la informació referent a la proposta esportiva, com ara les disciplines, estadis esportius i intervencions i inversions necessàries previstes. A banda, també exigeix informació sobre l'impacte econòmic, en infraestructures i ambiental i social en el territori.