Si la dreta i la ultradreta espanyola ja es mostrava molt bel·ligerant contra una possible llei d'amnistia, la trobada d'aquest dilluns a Brussel·les entre Carles Puigdemont i Santos Cerdán, número 3 del PSOE, amb una foto de l'1-O de fons, els ha indignat encara més, provocant noves manifestacions arreu de l'Estat aquest mes de novembre. Si ahir es va anunciar una concentració el dissabte 18 a Madrid, on hi assistiran tant Alberto Núñez Feijóo com Vox, aquest dimarts l'entitat Cataluña Suma por España ha anunciat una nova convocatòria pel diumenge 12 de novembre. Per aquelles dates, Pedro Sánchez ja podria haver estat investit amb el suport dels partits independentistes, en cas que haguessin arribat a un acord (el PSOE voldria que fos el 8 de novembre), tot i que Francina Armengol, presidenta del Congrés, encara no ha fixat una data per a la sessió.

Després de la manifestació del 8 d'octubre al centre de Barcelona contra l'amnistia convocada per Societat Civil Catalana, sis anys després de la gran manifestació contra l'independentisme i la Declaració Unilateral d'Independència, aquesta concentració portarà el lema "No en nom d'Espanya, no a l'amnistia". Aquest cap de setmana, quan Pedro Sánchez va apostar obertament per aquesta llei que reclamen ERC i Junts per donar el seu sí, va assegurar que ho feia "en nom d'Espanya" i "en el seu interès", unes paraules que van provocar la indignació de PP i Vox. 

El PP continuarà convocant manifestacions 

De moment, el primer a anunciar la seva assistència ha estat el president del PP català, Alejandro Férnandez, que en les últimes hores s'ha mostrat molt crític amb el PSC i Salvador Illa per donar suport a una amnistia a tots els represaliats pel procés independentista. "Allà hi serem", ha confirmat a la xarxa X, abans Twitter. Fernández també va participar, com no podia ser d'altra manera, en la manifestació del 8 d'octubre, on es van reunir a Barcelona les cúpules de les dretes espanyoles, des d'Alberto Núñez Feijóo fins a Santiago Abascal, passant per Isabel Díaz Ayuso i altres barons autonòmics populars. Abans del 12 de novembre hi haurà una manifestació aquest cap de setmana a València, convocada pel PP, que ha anat organitzant diferents actes des del passat mes de setembre contra aquesta mesura. Sense anar més lluny, aquest diumenge se'n va celebrar un a Màlaga, alhora que tenia lloc a Madrid una altra manifestació de Vox, i Cuca Gamarra ja ha advertit que la de València no serà la darrera manifestació "per traslladar el sentiment de rebel·lia que hi ha a la societat espanyola" davant la possibilitat d'una amnistia. 

Per altra banda, el president del PP assistirà el 18 de novembre a la manifestació a Madrid contra l'amnistia organitzada per diferents associacions. Feijóo va parlar ahir a la tarda amb els organitzadors de la concentració i els va confirmar la seva presència, just abans de conèixer la reunió entre el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, i el president Carles Puigdemont a Brussel·les. Els populars critiquen que els socialistes hagin anat a "fer un homenatge" al president quan abans deien que el farien tornar perquè passés comptes davant la justícia. Per la seva banda, Vox també ha confirmat la seva participació a la protesta convocada a la plaça Cibeles, davant l'ajuntament de la capital espanyola.