El PP ha acusat el PSOE de "perdre la poca vergonya que li quedava" per la reunió amb Carles Puigdemont, aquest dilluns a Brussel·les. En un vídeo remès als mitjans de comunicació i compartit a les xarxes socials, el vicesecretari d'organització de la formació, Miguel Tellado, ha exigit "saber què és el que han acordat aquesta tarda i quin és el preu que pagarem els espanyols perquè (Pedro) Sánchez segueixi en el poder". "Aquesta és la primera vegada que la investidura d'un govern d'Espanya es negocia a l'estranger", ha criticat.

A l'allau de crítiques populars a Sánchez no hi ha faltat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que en una piulada ha demanat als socialistes que "deixin de jugar a l'esquena dels ciutadans, diguin què negocien i acceptin que els espanyols siguin consultats en unes eleccions perquè no mereixen un govern nascut d'una mentida". "Després de la foto amb Bildu, la foto a Brussel·les amb un fugit de la justícia", ha manifestat Feijóo.

No només el PP ha carregat contra la trobada de Santos Cerdán amb el president a l'exili. El cap de la delegació de Vox al Parlament Europeu, Jorge Buxadé, ha assegurat que "la vergonya i la traïció és màxima". "Encara s'atreviran a esmentar Hongria o Polònia o Itàlia amb allò de l'estat de dret. Menyspreu infinit", ha expressat —en referència a l'acció dels governs d'ultradreta en aquests tres països. En una segona piulada, Buxadé ha afegit que "tots els partits socialistes de l'Eurocambra s'han fet còmplices de l'agressió més gran a l'estat de dret d'aquesta legislatura". "Sánchez acaba de blanquejar Puigdemont a tota Europa. Basura", ha conclòs.

Finalment, també cal esmentar que el president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha recordat que Yolanda Díaz ja es va reunir amb el president a l'exili. "Avui és el PSOE qui seu amb el fugit Puigdemont, escenifica que l'amnistia està feta, blanqueja el colpisme i abandona catalans i espanyols que defensen la Constitució. Ciutadans seguirà aixecant la veu contra aquests atacs a la democràcia", ha dit. A la conversa s'hi ha afegit el secretari general del partit i eurodiputat, Adrián Vázquez, que ha titllat la trobada de "boicot del PSOE a la democràcia espanyola" mitjançant la qual s'humilia a ell mateix i "causa un enorme mal". "Però Europa ha de saber que és el PSOE qui s'humilia, no Espanya, i que ho fa amb l'única finalitat de sumar 7 vots a la investidura de Sánchez", ha conclòs.