El cantautor Lluís Llach ha manifestat en un tuit que venen temps "terribles", coincidint amb alguns episodis que s'han vist avui durant la vaga de mestres. "La Brimo contra els mestres. Nous temps. Terribles", ha indicat Llach amb contundència, en referència a la presència d'antiavalots a la seu d'ERC coincidint amb la protesta que hi han fet alguns mestres. Els sindicats USTEC i CGT s'han concentrat a la seu d'ERC al carrer Calàbria de Barcelona, i han aconseguit entrar al pati exterior de la seu.

Els sindicats han desplegat una pancarta acusant ERC de ser uns "traïdors" i han fet crits en defensa de l'escola pública, i exigint al president Pere Aragonès el cessament del conseller d'Educació, Josep González Cambray. "Boti, boti, boti, Cambray qui no boti" han estat algun dels càntics protagonistes. També s'ha pogut veure llançament de pintura i d'ous a la façana, i de petards. A les parets del pati de la seu han fet pintades amb les consignes: "Cambray, marxa. Aragonès còmplice", "Educació pública i de qualitat. ERC privatitza". Les negociacions entre el Departament i el comitè de vaga no han donat resultat i els sindicats no descarten noves aturades per aconseguir revertir l'actual política i consensuar algunes mesures que vol impulsar Educació, com l'avançament del calendari escolar o els canvis en el currículum. Fins a quatre furgons d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han concentrat per blindar l'accés de la seu d'ERC. 

 

Tot i arrossegar dues setmanes de mobilitzacions no s'ha assolit cap acord entre els professors i el Departament d'Educació. Aquest dilluns la negociació entre les dues parts va concloure sense entesa, ja que la part mediadora, la conselleria de Treball, considerava impossible l'acord. Els docents van tornar a la vaga aquest dimarts sense perdre força mobilitzadora respecte a fa dues setmanes. Els organitzadors de la convocatòria han assegurat que 40.000 persones han recorregut la Diagonal, el carrer Balmes i la Via Augusta fins a arribar al Departament d’Educació, una xifra que la Guàrdia Urbana rebaixa fins als 10.000. El mateix ha passat amb el percentatge de seguiment de la vaga. Tot i que els sindicats asseguren que ha estat del 50%, la conselleria de Josep Gonzàlez-Cambray afirma que ha estat del 9,9%. El conseller Cambray és el protagonista de totes les mobilitzacions de les darreres dues setmanes. Les manifestacions van començar demanant la “dimissió” del conseller, després ja es va passar al “cessament”, i ara els sindicats han apuntat directament al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Consideren que si les negociacions amb el Departament d’Educació han acabat bloquejades i no ha estat només per culpa de la conselleria, sinó per l’executiu català en el seu conjunt.