El president Carles Puigdemont ha cridat avui l'atenció sobre una informació publicada pel diari digital Nius que afecta directament el seu advocat Gonzalo Boye i que a parer seu "no donaran tots aquells grans mitjans que es van afartar de malparlar de Boye". Puigdemont es refereix a la investigació oberta per l'Audiència Nacional contra el seu advocat per blanqueig de capitals quan representava el narco Sito Miñanco.

Segons publica avui Nius, el narcotraficant penedit Manuel Puentes Saavedra va quedar en llibertat el juliol després de facilitar informació a la jutge sobre el negocis de Sito Miñanco malgrat que estava sent investigat per la fiscalia per un assassinat. Va ser precisament Puentes Saavedra qui va implicar el lletrat Gonzalo Boye en la trama, motiu pel qual va haver de declarar com a imputat davant la jutge i va proclamar que les acusacions eren del tot falses.

És aquí quan Puigdemont afirma: "La pregunta que ens hem de fer és: van deixar lliure un acusat d'assassinat perquè va testificar contra en Gonzalo?".

L'acusació de Puentes Saavedra va provocar que l'imputessin i li escorcollessin el despatx a Madrid. Els agents es van emportar una còpia dels seus correus electrònics i van fer un buidatge de seu telèfon mòbil.