L'advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, Gonzalo Boye, ha explicat als seus seguidors de Twitter com ha anat l'escorcoll al seu domicili i al seu despatx després de 15 hores. L’Audiència Nacional va ordenar dilluns l’escorcoll del domicili de Gonzalo Boye. La jutgessa María Tardón va ser qui va ordenar investigar el lletrat per una presumpta operació de blanqueig de capitals.

Boye comença agraint totes les mostres de suport, entre les quals hi ha la del president a l'exili, el president de la Generalitat, un grup d'advocats internacionals i fins i tot l'exanalista de la CIA Edward Snowden, i fa constar que "no té cap relació amb el blanqueig de capitals ni amb cap organització criminal, relacionada amb el narcotràfic", motius pels quals s'ha ordenat l'escorcoll.

L'escorcoll s'ha centrat a copiar correus i a recollir tota la informació del seu telèfon mòbil, tal com detalla, i apunta que no s'ha trobat res relacionat amb els motius pels quals ha començat la investigació.  

Tot i aquest llarg escorcoll, Boye vol deixar clar que segueix "determinat en la defensa dels drets humans", "la lluita contra l'abús d'autoritat" i "la vulneració de drets fonamentals".

Finalment, Gonzalo Boye insisteix en el fet que aquesta investigació no farà que ell retrocedeixi "en la defensa dels drets i llibertats de Catalunya": "Defensem i defensarem els exiliats i presos polítics catalans, i qui faci falta, amb la mateixa determinació i convicció que ho hem fet fins ara", conclou el lletrat.