La policia espanyola està escorcollant des de primera hora d'aquest dilluns el domicili a Madrid de l'advocat Gonzalo Boye i unes altres dues propietats també en aquesta regió de dos presumptes testaferros en el marc d'una investigació per blanqueig de capitals lligat al narcotràfic, segons han informat a Europa Press fonts policials.

Segons les esmentades fonts, Gonzalo Boye és present a l'escorcoll en el marc d'una investigació de l'Audiència Nacional en la qual, en principi, no s'espera que es practiquin detencions. En els altres dos registres hi són presents altres persones, aquests dos presumptes testaferros en aquesta investigació per blanqueig de capitals que està declarada secreta.

La titular del Jutjat Central d'Instrucció numero 3 de l'Audiència Nacional María Tardón ha autoritzat l'entrada i escorcoll de diverses dependències, inclòs l'habitatge de Gonzalo Boye a Madrid. Aquest advocat ha defensat el narcotraficant gallec Sito Miñanco i en l'actualitat és coordinador de la defensa jurídica de l'expresident Carles Puigdemont, a Bèlgica.

Segons informen fonts jurídiques, agents de l'UDEF, Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal, estan al capdavant d'aquesta operació que persegueix un delicte contra la salut pública.

La investigació i els escorcolls, segons detallen les fonts consultades, no té res a veure amb la defensa jurídica que presta Gonzalo Boye al president en l'exili Carles Puigdemont.