La candidata de Junts per Barcelona, Míriam Nogueras, ha insistit a dir que la seva formació "no regalarà ni un sol vot" a Pedro Sánchez en una hipotètica investidura després de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol per evitar que el PP i Vox. Nogueras considera que després de la cita electoral "les coses canviaran moltíssim". A més, ha subratllat que "en cap cas" Junts facilitarà un candidat de dretes a la presidència del govern espanyol.

📆 Quan són les Eleccions Generals 2023 a Espanya? Dates clau i candidats

🤔 Per què s'avancen les Eleccions Generals 2023?

✉️ Com sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals 2023? Terminis i documentació

En una entrevista a RTVE, Nogueras ha celebrat que, després dels mals resultats del 28-M, ERC "torni un altre cop a defensar Catalunya" i ha apuntat que estan tornant "d'allà on van marxar". En aquest sentit, ha dit que després de les eleccions municipals "s'ha començat a teixir alguna cosa". "Tots els partits independentistes hem de fer una reflexió i hem de fer autocrítica", ha sentenciat. 

La diputada de Junts ha assegurat que en la darrera legislatura al Congrés la seva formació s'ha sentit sola defensant Catalunya, ja que afirmat que ERC ha "escollit les esquerres espanyoles en comptes d'escollir defensar Catalunya". Però ha apuntat que "alguna cosa s'està movent" després dels resultats de les eleccions del 28-M i ha posat d'exemples els pactes entre Junts i ERC a Barcelona i a Sant Cugat.

Junts tanca la porta al PSC a la Diputació de Barcelona

El passat dimarts, Junts va anunciar que buscarà una majoria "alternativa  a la Diputació de Barcelona i descarta reeditar el pacte amb el PSC". L'executiva ha apostat per forjar una altra aliança, sense concretar amb qui però prioritzant pactes independentistes. La decisió arriba després de dies de debat intern sobre si repetir o no l’entesa amb els socialistes a l’ens supramunicipal. 

Per la seva banda, ERC ha celebrat el posicionament de Junts. La número 2 de la candidatura pel 23-J, Teresa Jordà, ha garantit que no donaran la presidència de l'ens supramunicipal "a ningú que no sigui independentista". Per la seva banda, el cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha descartat cap pacte amb el PSC i ha dit que els republicans "en cap cas" permetran una presidència dels socialistes a l'ens supramunicipal. Mentrestant, els socialistes s'han afanyat seguir explorant un acord amb En Comú Podem per explorar un acord a la Diputació de Barcelona "avancen". Els contactes iniciats entre els dos equips negociadors continuaran els pròxims dies amb l’objectiu de "donar estabilitat a la institució i de posar-la al servei dels ajuntaments i la ciutadania.