La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha afirmat aquest diumenge que el govern espanyol ja no pot "obviar" que membres de la cúpula del poder judicial són els "màxims responsables" de la situació política que viu Catalunya els darrers anys, en referència a la revelació de papers secrets de l'Operació Catalunya publicats per ElNacional.cat. "És una realitat que ni el mateix govern espanyol pot obviar i, per tant, reclamem que s'actuï", ha sentenciat en declaracions als mitjans a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques. A més, Nogueras ja demanat que "tots els que han avalat la injustícia i abusos perpetrats per part de la cúpula judicial actuïn per responsabilitat"

"Són els màxims responsables i no faria falta cap llei d'amnistia si no fos per aquesta actuació injusta i d'abús de l'Estat", ha remarcat la líder de Junts al Congrés. Les declaracions de Nogueras contrasten al costat de les de la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, qui va qüestionar el jutge Manuel García-Castellón per la "implicació política" i l'oportunitat d'alguna de les seves decisions. Ribera obria la porta a què els interessos de la cúpula judicial tinguessin pes a la decisió, mentre Nogueras no sosté cap mena de dubte. 

Junts vol plantar cara 

El passat dissabte, el portaveu del partit, Josep Rius, va apuntar que el partit vol plantar cara a l'actuació de la policia patriòtica en la comissió d'investigació de l'Operació Catalunya davant l'actual inacció de la justícia espanyola. "Es van utilitzar els aparells de l’Estat amb connivència amb aparells judicials i mitjans de comunicació per tal de fer mal personal i col·lectiu a persones i partits polítics. Hem d’arribar fins al final", va remarcar Rius.  El portaveu del partit també espera que l'amnistia inclogui tots els casos judicials oberts contra l'independentisme arran de la persecució de la policia patriòtica. "Esperem que l’amnistia cobreixi les actuacions de la policia patriòtica. Si aquesta comissió d’investigació acaba concloent que hi ha hagut una guerra bruta contra una determinada gent, que per culpa d’això se li han obert investigacions, per descomptat que no pot quedar en el no-res", ha afirmat. 

Negociació de les esmenes de l'amnistia 

Malgrat que el PSOE no ha acceptat les esmenes d'ERC i Junts per a la futura llei d'amnistia, la diputada independentista ha assegurat que "continuen negociant" per aconseguir una "amnistia integral en què entre tots i que sigui d'aplicació immediata". Nogueras ha remarcat que queda marge per la negociació i ha afegit: "Nosaltres batallem fins a l'últim minut". 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!