Els retrets entre ERC i Junts per la reunió entre la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños no cessen. A Catalunya s'han concentrat les crítiques aquest matí, i és que aquesta tarda el país ja està de revetlla de Sant Joan, però la temperatura s'ha escalfat a Madrid, on demà l'activitat seguirà perquè no és festiu a la comunitat madrilenya. L'enganxada ara ha estat entre el líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i la de Junts, Míriam Nogueras, que s'han llençat retrets a Twitter discutint sobre el suport d'ERC al PSOE. "No podem tractar la gent d'estúpida, company", ha etzibat Nogueras al republicà després que aquest hagi reivindicat el suport d'ERC a la defensa del cànon de residus català.

Aquest dard arriba després que el dijous a primera hora el vicepresident Jordi Puigneró, màxim responsable de Junts al Govern, hagi advertit els socis que amb el govern de l'Estat el que calen són "menys reunions i més fer perdre votacions al PSOE al Congrés". Els retrets del vicepresident s'afegeixen a les protestes que ha expressat Junts des que es va saber que s'havia convocat la reunió, sobre la qual van assegurar que no havien estat informats; però també van continuar després de conèixer el resultat de la trobada. Aquest matí ha protagonitzat una contundent reacció contra la trobada el president a l'exili, Carles Puigdemont. També la presidenta del partit, Laura Borràs, va denunciar que amb el moviment d'ERC es desobeïen les resolucions aprovades al Parlament congelant les relacions amb l'Estat mentre no s'aclarís el CatalanGate.

Després d'aquestes crítiques, ha entrat en escena la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ha apuntat que Junts també dona suport al PSOE en les iniciatives del Congrés: "Vicepresident, menys declaracions i més dades. Portem el recompte de les votacions a Madrid. Junts ha votat el 60% de les iniciatives a favor del Gobierno. Esquerra, el 70%. Les que hi ha de diferència, diria que Junts no les ha votat perquè li han semblat massa progressistes".

Hores després, Rufián ha volgut sumar pes a l'acció d'ERC a Madrid: "Aquesta setmana s'ha salvat el cànon de residus català i s'han salvat els parcs científics catalans. I ha estat gràcies a la negociació i als vots d'Esquerra Republicana al Congreso. El que ens farà créixer serà la política. I no la màgia. Cuida't de qui només crida", ha apuntat el republicà. Mencionant aquesta piulada, Nogueras ha contestat: "Home… si a perdre la titularitat i la capacitat normativa en diem salvar... Ah, deu ser com allò de blindar o allò de política. No podem tractar a la gent d’estúpida, company".