El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha deixat clara la voluntat de prendre posició en els debats que afecten la política catalana, malgrat haver renunciat a la presidència de Junts. Ho va demostrar ahir amb el "prou" amb què va esclatar contra la reunió entre la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños, i avui ha desenvolupat la idea amb un llarg fil de piulades. El president ha advertit que no serveix de res anar a negociar amb l'Estat sense condicions prèviament fixades, ni metodologia, ni permetent que aquest decideixi qui va o qui no hi va, ni anant l'independentisme dividit. És més, alerta que aquests moviments el que provoquen és "desmobilitzar i desesperançar".

El president reclama de nou a la seva publicació, que ha anunciat prèviament que difondria, aconseguir la unitat de l'independentisme, fer un "replantejament" per ser eficaç, i per recuperar l'estratègia i la iniciativa, refent forces i confiances i respectant-se tothom perquè "no hi sobra ningú". "El referèndum el vam fer entre tots, la fórmula la sabem i aquell dia vam guanyar", rebla.

Prèviament, Puigdemont fa una contundent crítica de la situació de l'estat de dret a l'Estat espanyol, i adverteix que qualsevol negociació ha de partir d'aquesta realitat perquè ignorar-ho és una "irresponsabilitat". "Menteixen, espien, conspiren, corrompen, subornen, arruïnen bancs d'altres països... És evident que per anar a dialogar amb aquesta gent totes les precaucions són poques", adverteix.

Puigdemont adverteix que la guerra bruta no és patrimoni exclusiu del PP, "com saben bé les víctimes dels GAL i tots els espiats per ordre del PSOE en l'escàndol del CatalanGate".

Així mateix recorda la participació en la guerra bruta contra l'independentisme no només de la justícia sinó també de la premsa espanyola, que s'encarregava de publicar els informes que elaborava.