La trobada prevista per demà del ministre Félix Bolaños i la consellera Laura Vilagrà, ha tornat a disparar les tensions entre els socis del Govern, fins al punt que la tarda ha acabat amb el llançament de retrets en públic i en privat. Junts assegura que ERC no els havia comunicat la reunió, tot i que ahir van celebrar una reunió de coordinació, amb el president, Pere Aragonès, mentre els republicans ho negaven i insistien que se'ls havia fet saber a primera hora del matí.

Tot plegat ha començat poc després que el Govern ha confirmat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu que demà hi haurà una reunió a Madrid entre Bolaños i Vilagrà, per abordar el bloqueig de les relacions entre els dos executius. El portaveu de Junts al Parlament, Albert Batet, ha denunciat que el seu partit no havia estat informat de la trobada. "Sembla que alguns volen passar de la taula de diàleg a la tauleta, i aquí nosaltres ja no hi cabem", ha retret Batet després que ha assegurat que desconeixien que s'anés a celebrar aquesta trobada.

 

Reunió amb Aragonès

Junts s'ha mostrat especialment contrariada pel fet que aquest dilluns al migdia es va reunir l'òrgan de coordinació entre els dos partits i no se'ls va dir res sobre aquesta cita amb el ministre de Presidència. Per part d'ERC va participar a la trobada, el president, Pere Aragonès, junt amb la consellera Laura Vilagrà, el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, i la portaveu del grup parlamentari, Marta Vilalta, a més de Sergi Sabrià, responsable de l'Oficina de Comunicació i Estratègia del president. Per part de Junts hi van assistir la presidenta i el secretari general del partit, Laura Borràs i Jordi Turull, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el mateix Batet.

En canvi, des d'ERC es replicava que Junts "coneixia perfectament" la reunió perquè el president n'havia informat al vicepresident "des de primera hora" i també n'havia informat al Govern.

Informació al Govern

La resposta de Junts és que el que els republicans consideren com avisar a primera hora al vicepresident ha consistit en què "just abans" d'entrar a la reunió del Consell Executiu, el president li ha fet saber a Puigneró que comunicaria aquest tema, que això ha estat minuts abans que es filtrés la notícia, i que tot seguit, tan bon punt ha començat la reunió, el president ho ha fet saber als membres del Govern.

Durant la reunió del Consell Executiu no s'hauria entrat en més concrecions sobre la trobada. De fet, segons ERC, cap conseller ha plantejat cap objecció, mentre que des de Junts s'assegura que no se'ls ha exposat com una reunió formal, que s'ha atribuït a una petició de la Moncloa per parlar, i que els seus consellers haurien deixat clar que en cap cas es tracta d'una cita per descongelar relacions.

La conclusió és que està per veure si la reunió entre el ministre i la consellera aconseguirà descongelar les relacions, però de moment ha aconseguit elevar la temperatura entre els socis.