La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha criticat l'actitud del Govern de la Generalitat davant de la missió de la comissió del cas Pegasus a l'estat espanyol. Concretament, ha assenyalat que en la trobada amb víctimes del cas Pegasus que tindrà lloc el pròxim dimarts 21 de març només hi assistiran membres d'Esquerra Republicana (ERC). En el programa es recull que en aquesta trobada d'una hora hi participaran el president Pere Aragonès, la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i el candidat a l'alcaldia de Barcelona d'Esquerra, Ernest Maragall

"Quan el PSOE i el Partit Popular (PP) veten qualsevol víctima a no ser que sigui d'ERC, ens sorprèn que Esquerra accepti això que és absolutament inacceptable i, com a Govern, ha de defensar els interessos de tots perquè víctimes som totes. Des de Junts, la CUP, Òmnium, l'ANC a periodistes i advocats", ha sentenciat Nogueras, qui ha definit l'actitud del Govern com "petita", "acomplexada" i "d'ajupiment davant de les institucions espanyoles". 

A més, la portaveu de Junts al Congrés ha acusat els socialistes de fer servir la moció de censura presentada per Vox per deixar en segon pla la visita de la comissió. "El govern espanyol hauria de retre comptes amb aquesta delegació, i en comptes d’això ens està muntant un circ amb la ultradreta", ha remarcat.

Crítica al viatge d'Aragonès

Nogueras s'ha sumat a les crítiques del viatge que està fent el president Pere Aragonès per Amèrica Llatina. "Fins avui, quan el Govern de Catalunya es movia per exteriors, sempre hi anava amb el cap ben alt i es veia amb els més alts representants i, en cap cas, el tutelaven les institucions espanyoles", ha assegurat. 

En la mateixa línia es va posicionar el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, el passat dissabte. "Nosaltres estàvem acostumats que les institucions de la Generalitat, quan fèiem viatges internacionals, com a mínim ens vèiem amb caps d’estats o expresidents dels Estats Units", va criticar Turull, qui va afegir: "Ara ens hem de conformar amb l’expresident de la província de Canelones, que està molt bé i segurament és molt interessant, i absolutament acompanyats i vigilats pels ambaixadors espanyols". Com Nogueras, Turull va considerar que feia mal a les institucions catalanes

Altres polítics s'han referit al viatge d'Aragonès, com Salvador Illa, líder del PSC. En aquest cas, Illa ha qüestionat l'èxit del viatge. Malgrat tot, Illa ha avançat que prefereix esperar que Aragonès torni per fer una valoració extensa.