El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha criticat la imatge el viatge a Amèrica Llatina que està duent a terme el president Pere Aragonès, sobretot pel baix nivell polític que ha considerat que té. "Nosaltres estàvem acostumats que les institucions de la Generalitat quan fèiem viatges internacionals com a mínim ens veiem amb caps d’estats o expresidents dels Estats Units", ha afirmat Turull a la convenció municipalistes de la vegueria Camp de Tarragona de Junts.  

"Ara ens hem de conformar amb l’expresident de la província de Canelones, que està molt bé i segurament és molt interessant i absolutament acompanyats i vigilats pels ambaixadors espanyols", ha retret el secretari general de Junts, qui ha sentenciat: "Tot això empetiteix la institució". Turull ha apuntat que tot plegat es deu a la "resignació" del Govern. "Si tu estàs amarat de resignació i renuncia ho acabes traslladant a la imatge que dones, a dins i fora", ha conclòs. 

Més crítiques al viatge d'Aragonès

Jordi Turull no ha estat l'únic en criticar el viatge del president Aragonès. Salvador Illa, líder del PSC, ha qüestionat l'èxit del viatge. Malgrat tot, Illa ha avançat que prefereix esperar que Aragonès torni per fer una valorar extensa. Tot i això, ha defensat que el president de la Generalitat ha de viatjar. "Portem 10 anys tancats a casa, hem de sortir i hem de tornar a viatjar", ha afirmat.

Aragonès a Argentina

El president de la Generalitat, la consellera d'Exteriors, Meritxell Serret; i el delegat, Josep Vives, han inaugurat la seu de la delegació de la Generalitat al Con Sud. És la primera obertura oficial d’una delegació de l’actual Govern, que aposta per "enfortir els lligams" a l’Amèrica Llatina. En l'acte, Aragonès ha destacat que la delegació demostra l'"agraïment" amb l'Argentina que va acollir els republicans exiliats que fugien del "terror" del franquisme: "Van salvar la vida a milers de catalans".

Aragonès ha defensat que la delegació té "tot el sentit" per compartir "projectes de futur" amb els reptes d'altres països del continent. Així mateix, el president ha destacat la "vinculació especial" amb els territoris de l'Amèrica Llatina, per la tradició històrica, econòmica i social, i de les trajectòries familiars de moltíssimes famílies que han construït aquesta "història compartida", sobretot entre Argentina i Catalunya. "La gran diferència entre Espanya i Argentina és que Argentina va purgar la seva dictadura. Espanya no. Va pactar amb ella. El cap de l’Estat, el rei, ho va ser perquè va ser nomenat pel dictador", ha subratllat.

La polèmica de la residència de Santa Coloma de Gramanet 

Turull, ha assegurat que la polèmica sobre la concertació de places per a una residència de gent gran a Santa Coloma de Gramanet per part del conseller Carles Campuzano "traspassa tots els límits de la dignitat política i del sentit democràtic de les institucions".