Ni Pedro Sánchez ni ministres, tal com volien alguns eurodiputats que viatgen la setmana que ve a Madrid en el marc de la comissió de Pegasus. La Moncloa limita la participació del seu executiu a la missió a membres de segona línia. La trobada serà amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Pascual Navarro, que és el responsable de gestionar l’agenda del Parlament Europeu. És el que es desprèn d’una altra actualització de l’agenda d’aquest divendres a la tarda, que també ha incorporat un diputat de Vox representant la comissió catalana del Catalangate i ha confirmat l’assistència tant del republicà Ernest Maragall com de la directora de Rights International Spain. Fonts parlamentàries no descarten que, al llarg del cap de setmana, hi hagi més novetats.

Amb aquest moviment, La Moncloa redueix la càrrega política que atorga a la comissió de l’Eurocambra, que aterra dilluns 20, festiu a Madrid, i se’n va el dia següent a la tarda. Segons l’agenda, la trobada amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus serà dilluns a la tarda a la seu del Ministeri d’Exteriors. De fet, les fonts consultades per ElNacional aquest dijous ja van avançar que el govern espanyol posava l’accent en la via judicial del cas més que en la política. “Estem parlant d’una qüestió judicial, no política, que està en procés d’investigació”, deien les fonts referint-se a la investigació oberta a l’Audiència Nacional per l’espionatge als mòbils de Pedro Sánchez i alguns ministres. Sigui com sigui, el president espanyol i els ministres, en tant que membres de l’executiu i víctimes de les intromissions, ignoraran els onze eurodiputats al·legant que tot està sota investigació judicial.

En l’actualització de l’agenda d’aquest divendres a la tarda, també s’ha incorporat el diputat de Vox al Parlament Alberto Tarradas a la comissió catalana del Catalangate, que té concertada una trobada amb els europarlamentaris el dilluns a les 3 de la tarda. Amb ell hi haurà nou diputats de la cambra catalana del PSC, Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, la CUP i En Comú Podem. Al marge d’això, el republicà Ernest Maragall s’afegirà a la reunió de víctimes i confirmada amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Exteriors, Meritxell Serret. Durant la primera jornada, la directora de Rights International Spain, Patricia Goicoechea, també formarà part de la trobada amb les entitats Amnistia Internacional a l’espera de confirmar-se la Fundación Civismo.

L’agenda prevista, que encara està subjecte a canvis, també contempla una entrevista el dilluns amb els periodistes Miguel González (El País), Juanma Lamet (El Mundo) i Javier Chicote (ABC), i una altra amb el director de l’àrea de Seguretat i Justícia del Defensor del Poble, Andrés Jiménez. La ruta, que també passarà pel Congrés dels Diputats, acabarà dimarts a la tard amb una roda de premsa des de la seu a Madrid de l’Oficina del Parlament Europeu.