L'enfrontament entre el Govern i el govern de Pedro Sánchez pel CatalanGate no s'atura. La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha dit aquest divendres que el CatalanGate és una estratègia de l'estat espanyol preparada i estudiada, que no és només del Ministeri de Defensa i del CNI, sinó que "el màxim responsable, per acció o per omissió, és el president del govern, Pedro Sánchez. Sobre la comissió de secrets oficials del Congrés per esclarir les denúncies d'espionatge polític ha afirmat que espera molt poc d'ella i ha afegit que "és la carta que ha tret el govern espanyol per intentar escenificar que fa alguna cosa davant d'aquest escàndol". D'altra banda, ha advertit ERC que "l'independentisme no pot sostenir" el govern de Pedro Sánchez. En declaracions al programa Els Matins de TV3, Nogueras ha reclamat al conjunt de forces independentistes a passar "de la retòrica als fets" i a més planteja un "embat a l'Estat". Segons Nogueras, això passa  per "plantar-se tots a Madrid i actuar de manera contundent". La portaveu de Junts ha remarcat que "els partits independentistes, junts, tenim la clau". 

 

Relacions amb el govern espanyol

En al·lusió a ERC i la taula de diàleg amb l'Estat, ha dit que "una part de l'independentisme potser confiava molt en aquest diàleg, que considerem absolutament fictici des del primer dia". "No negociarem mai la independència amb l'Estat espanyol. En tot cas, el que negociarem és com ens dividim els actius", ha afirmat. Nogueras s'ha referit a les declaracions d'aquest divendres de la portaveu d'ERC al Parlament, Marta Vilalta, que ha assegurat que l'estabilitat del govern de Pedro Sánchez està "tocada" i que la confiança està "totalment trencada". "Ara la pilota està sobre la teulada del govern espanyol. Si pensa fer veure que aquí no passa res o mesures cosmètiques com la comissió de secrets oficials que no serveix perquè no es pot explicar res", ha dit. "El govern espanyol té molta feina a fer per reconstruir les mínimes garanties per poder reprendre la via de la negociació", ha conclòs. Vilalta ha assegurat que ERC sabia que Bildu votaria a favor del decret econòmic per la guerra a Ucraïna, però que no sabia què farien la resta de grups. A més, ha afegit que el seu partit pren les decisions per ells mateixos independentment de quin és el sentit del vot de cada partit. La també portaveu d'ERC ha afirmat que davant un "escàndol majúscul de vulneració de drets humans" com és el CatalanGate s'han sentit "amb l'obligació i el deure de fer un toc d'atenció".

No es conformen amb dimissions

El vicepresident i portaveu de JxCat, Josep Rius, ha advertit que unes dimissions davant les denúncies d'espionatge a més de 60 independentistes no serien "suficients" per donar per tancat el cas, sinó que cal impulsar una "investigació efectiva i fins al final". Així ho afirmava aquest dijous en una interpel·lació parlamentària al vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, reclamés aquest dimecres la dimissió de la ministra de Defensa, Margarita Robles. "Que ningú cregui que amb dimissions serà suficient. Volem conèixer la veritat, no ens enganyaran amb possibles dimissions, exigim una investigació efectiva i fins al final", ha avisat Rius. Per a JxCat, "mentre no s'aclareixin els fets, Pedro Sánchez és el màxim responsable del CatalanGate", per la qual cosa ha instat el president del govern central a "donar la cara" i trencar un silenci que el fa "còmplice" del que ha qualificat de "terrorisme digital".