El Nacional emetrà aquest diumenge un programa especial per retransmetre en directe l’acte central de l’1 d’octubre que es farà a la tarda a la plaça Catalunya de Barcelona. El programa començarà a les 17:45 i estarà dirigit i presentat per Jofre Llombart. Es preveu que a les sis de la tarda comenci l’acte, organitzat per cinc de les principals entitats independentistes: Òmnium, el Consell de la República, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i la Intersindical-CSC

Intervenció de Carles Puigdemont 

En nom seu hi parlaran els seus màxims dirigents, de manera que serà la primera vegada que es podrà escoltar Carles Puigdemont (Consell de la República) després de la investidura fallida d’Alberto Núñez Feijóo i a les portes d’una setmana en què Pedro Sánchez podria rebre l’encàrrec del Rei de formar govern. El protagonisme que ha adquirit Puigdemont en la negociació per una hipotètica investidura de Sánchez dona una especial rellevància a aquesta intervenció. 

 

 

Cartell 1 O
Cartell acte central 1 d'octubre

Més enllà d’això, l’acte central de l’1 d’octubre pretén ser un acte d’unitat independentista sis anys després del referèndum del 2017. De fet, durant tot el dia hi haurà diversos actes a diferents punts de Catalunya organitzats per diferents entitats però d’acte conjunt només n’hi haurà un, el de diumenge a la tarda a plaça Catalunya. Per reforçar aquesta imatge d’unitat entre entitats socials, partits i govern (les tres potes que van fer possible la celebració de l’1-O), es preveu l’assistència de representants de diverses formacions polítiques. Això sí, a l’hora de prendre la paraula només intervindran els representants d’Òmnium, el Consell de la República, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i la Intersindical-CSC.

Després dels parlaments, i per analitzar en quin moment es troba l’independentisme el programa especial de El Nacional farà una tertúlia moderada per Jofre Llombart i en què hi participarà Jordi Cabré i Montserrat Dameson. De fet, aquesta ha estat una intensa setmana política en què el nou departament audiovisual del Nacional ha retransmès en directe, entre altres, el debat de política general al Parlament així com la sessió d'investidura de dimarts, dimecres i divendres.