El sisè aniversari del referèndum de l'1 d'octubre arriba en un moment clau per a l'independentisme. Amb el debat de l'amnistia al centre de la taula i la investidura del pròxim president espanyol, la Fiscalia General de l'Estat està a punt de presentar la seva petició de presó per terrorisme contra diversos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR). La repressió ha afectat amb força centenars de persones els darrers anys i, per això, en el marc del sisè aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, el moviment independentista sortirà de nou als carrers a reclamar la fi de la repressió. ElNacional.cat ha creat un mapa interactiu amb tots els actes convocats per aquest 1 d'octubre, principalment a la ciutat de Barcelona.

🔴 Actes de l’1 d’octubre i manifestació, DIRECTE | Última hora a Barcelona i Catalunya
 

Actes pel sisè aniversari de l'1-O

Consulta el mapa d'ElNacional.cat a continuació. Fent clic en els punts del mapa, podreu veure més informació dels principals actes per commemorar i reivindicar l'1-O:

Més detalls dels actes programats per aquest 1 d'octubre:

  • Jornada antirepressiva: A l'antiga presó Model de Barcelona es durà a terme una jornada antirepressiva per donar suport als represaliats en l'Operació Judes, que va tenir lloc el 2019 contra membres dels CDR acusats de terrorisme. Aquest acte té com a objectiu denunciar la repressió que pateix el moviment independentista.
  • Marxes a peu i en moto: Hi haurà marxes a peu que partiran des de localitats com Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat, així com una marxa en moto des de Sitges i una en cotxe des de Sant Cugat, i totes convergiran cap a Barcelona per unir-se a les mobilitzacions de la ciutat.
  • Acte de l'ANC a Plaça Urquinaona: L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrarà un acte a les 11 del matí a Plaça Urquinaona que s'unirà a la manifestació que es dirigeix cap a Plaça Sant Jaume.
  • Manifestació a Sant Jaume: Una manifestació al matí recorrerà els carrers de Barcelona per reclamar la recuperació de l'esperit d'Urquinaona i finalitzarà a la Plaça Sant Jaume, el cor polític de la ciutat.
  • Acte polític a Plaça Catalunya: El Consell de la República i diverses entitats com l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) realitzaran un acte a Plaça Catalunya amb la intervenció destacada des de Bèlgica del president Carles Puigdemont.
  • Manifestació a la tarda: Després de la jornada antirepressiva a la Model, a les 18 hores, una manifestació es dirigirà cap a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, per denunciar la seva presència a Catalunya i reivindicar la independència.