Què està passant aquest dilluns 2 d'octubre? Aquest és el resum de les cinc notícies més destacades del moment.

Polèmica: les tres discoteques de Múrcia tenien una ordre de tancament

L’Ajuntament de Múrcia ha informat aquest migdia que les tres discoteques afectades per un greu incendi tenien, les tres, ordre de tancament i no renovaven la llicència d’activitat des de l’any passat. Les festes que s’hi feien, per tant, eren il·legals. El balanç continua en 13 morts després que s’ha constatat que cinc desapareguts estan sans i estalvis

El CNI va voler enviar tancs a Catalunya el 2012 segons Villarejo

L’excomissari José Manuel Villarejo assegura que el CNI es va plantejar enviar tancs a punts sensibles de Catalunya com a resposta a la massiva manifestació independentista del 2012. En una entrevista a RAC1, i davant d’Artur Mas, Villarejo assegura que l’Estat volia destruir els enemics de la unitat d’Espanya.

Joan Laporta es querella contra Villarejo

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha anunciat que es querellarà contra José Manuel Villarejo. A la mateixa entrevista amb Rac1, Villarejo ha acusat Laporta de ser la persona que va incriminar Sandro Rosell en la causa judicial que el va tenir dos anys empresonat. Laporta demana una rectificació i, en cas contrari, hi haurà querella.

No hi haurà peatges a les autovies espanyoles l’any vinent

La Comissió Europea acaba de decidir que l’any 2024 no caldrà que les autovies espanyoles siguin de pagament. Amb aquesta decisió, la obligatorietat de posar peatges es posposa com a mínim un any més. Per finançar aquestes infrastructures, Europa destinarà 90.000 milions d’euros en ajuts.

Xavi Freixes estrena el nou temps aquest vespre a El Nacional

A partir d’aquest vespre, Xavi Freixes torna a fer la previsió del temps pel Nacional. Ho farà amb un format completament renovat i des del nou plató del diari. Spòiler: El Xavi Freixes anunciarà un important canvi de temps.