La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha reiterat aquest matí que la Generalitat està preparada per acollir 4.500 refugiats, el que considera una "xifra assumible en primera instància". La portaveu ha fet aquestes declaracions a Rac1, on també ha carregat contra el Govern de l'Estat, que considera que té "una gran apatia" amb el tema, ja que és ell qui té les competències per donar asil als nouvinguts. 

En aquest sentit, la consellera, en una altra entrevista a Catalunya Ràdio, també ha volgut deixar clar que el Govern no pot acollir sense l'autorització de l'Estat perquè "seria una enorme irresponsabilitat". En ser preguntada per si tenen previst desobeir l'Estat i portar refugiats igualment, Munté s'ha expressat en la mateixa línia que ho va fer la consellera Dolors Bassa dissabte, i ha assegurat que cal assegurar-se que els refugiats "tindran totes les garanties i drets" quan arribin a Catalunya. Cosa que no pot fer el Govern de la Generalitat sense l'Estat, perquè no té competències. "Tant de bo fos així", ha lamentat Munté. 

"El Govern no es treu responsabilitat de sobre, al contrari, volem fer més", ha volgut deixar clar Munté, després de la manifestació d'aquest dissabte i de les crítiques al Govern per no acollir més refugiats. En aquest sentit, la portaveu també ha lamentat que l'Estat hagi deixat de donar recursos per atendre als refugiats, a més de recordar que les ajudes europees per l'asil arriben directament al govern central i no a la Generalitat. 

Munté ha volgut lloar el clam que ahir es va sentir als carrers de Barcelona i ha instat a seguir pressionant al Govern central i també a les institucions europees per fer que Catalunya pugui acollir persones que fugen de la guerra i la misèria. "La pressió s'ha de seguir fent des de Catalunya, queda molta feina per fer", ha subratllat.