La consellera de Benestar, Treball i Famílies, Dolors Bassa, ha carregat aquest matí contra l'actitud passiva de l'Estat pel que fa als refugiats, i l'ha instat que es prengui seriosament el compromís que va adquirir amb la Unió Europa, d'acollir més de 16.000 demandants d'asil. La consellera també ha recordat que és l'Estat qui té la competència sobre l'asil, i que el Govern no pot donar-los visat, ni de trànsit, ni humanitari.

En aquest sentit, ha descartat la possibilitat que el Govern pugui portar els refugiats directament en un avió, com s'ha parlat aquesta última setmana, perquè ha assegurat que aquestes persones perdrien tots els drets legals un cop a l'Estat. "Podem desobeir, però no jugar amb la seguretat dels refugiats", ha recalcat la consellera. 

A més, la consellera ha criticat que l'Estat no hagi fet cas a la seva petició d'acollir 271 persones amb problemes de salut, que podrien ser tractades a Catalunya. Segons la consellera, el Govern, juntament amb les entitats presents al territori, han enviat una llista amb "noms i cognoms" al govern espanyol explicant la situació d'aquestes 271 persones que necessiten assistència mèdica, però ha lamentat que l'Estat només n'hagi portat 14. 

Pel que fa a la manifestació d'aquesta tarda, Bassa ha demanat que sigui massiva perquè "sacsegi la consciència" i ha demanat demostrar "una vegada més" que "som un país de drets humans" i "una societat acollidora". Per això, la consellera ha demanat una gran manifestació, com la que hi va haver en contra de la Guerra de l'Iraq l'any 2003, per fer pressió a l'Estat espanyol i als estats europeus.